Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro: Gesink nu derde, Kelderman in het wit

Zaterdag 11 mei 2013

Elite men - Blanco Pro Cycling kan terugkijken op een zeer geslaagde tijdrit in de Giro d’Italia. Stef Clement werd vijfde in de daguitslag op slechts 32 tellen van winnaar Alex Dowsett (Movistar). Robert Gesink werd elfde en steeg naar de derde plaats in het klassement. Wilco Kelderman veroverde de witte trui.

Topfavoriet Bradley Wiggins begon heel slecht aan de 54,8 kilometer lange tijdrit tussen Gabicce Mare en Saltara. De Tourwinnaar moest van fiets wisselen en daalde net als vrijdag dramatisch. Toch was zijn tweede gedeelte formidabel en finishte hij als tweede, op negen tellen van Dowsett. Vincenzo Nibali (Astana) werd vierde en neemt het roze over van Benat Intxausti (Movistar). Voor de Blanco’s verliep de tijdrit super. Stef Clement werd vierde, Gesink elfde (op 1.22) en Wilco Kelderman veertiende (op 1.57).

Gesink derde, Kelderman wit
Gesink is nu derde in de stand. Hij heeft 1.15 achterstand op Nibali. Cadel Evans is tweede op 29 seconden van de Italiaan. Gesink heeft één seconden voorsprong op Wiggins, die vierde staat. Pieter Weening (Orica) reed ook een sterke tijdrit (24ste op 2.47) en is elfde in de stand. Wilco Kelderman is dertiende, en mocht bovendien de witte trui aantrekken.

Foto (c): RCSEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl