Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra vijfde op WK MTB Eliminator

Dinsdag 01 september 2015

Offroad - Anne Terpstra is vijfde geworden op het wereldkampioenschap MTB in Vallnord. In Andorra won de Apeldoornse de kleine finale voor de plekken vijf tot en met acht,

Terpstra komt ook nog in actie op de cross-country op dit WK. De Gelderse kende weinig geluk in de halve finale. Ze probeerde de Italiaanse, die voor haar lag, in te halen, maar die viel op een van de laatste klimmen stil. Hierdoor ontstond een onoverbrugbaar gat en plaatste ze zich niet voor de grote finale. In de kleine finale won ze met overmacht, waardoor ze als vijfde eindigde. Terpstra kijkt met gemengde gevoelens terug op de race. “Ik voelde me vandaag heel sterk en het ging best makkelijk allemaal. Als je dan op zo’n manier de grote finale niet haalt is dat extra balen. Er had denk ik wel meer ingezeten, maar aan de andere kant vijfde van de wereld ben ik nog nooit eerder geworden.”

Van Eck

Jeroen van Eck, die onlangs nog de Europese  titel op dit onderdeel veroverde, kon niet meestrijden om de medailles.  Al bij de start van zijn heat in de achtste finales ging het mis. Van Eck schoot uit zijn pedaal en kwam op een achterstand. Met een mooie manoeuvre wist hij zich naar de kop van de groep te snellen, totdat hij ten val kwam bij het te hard ingaan van een bocht. Zijn kansen waren ondanks een valpartij van de Zweed Axel Lindh en een lekke band bij de Duitser David Horvath onmiddelijk verkeken.  Hoewel Van Eck natuurlijk ongelofelijk baalde van zijn snelle uitschakeling kon de 22-jarige mountainbiker snel relativeren. “Ach ja, ook dat is sprint”. 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl