Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

ZZPR-Orange Babies klaar voor nieuwe winter

Donderdag 03 september 2015

Offroad - Op het kantoor van Tricorp in Rijen is vandaag de veldritploeg van ZZPR.nl-Orange Babies voor gesteld. Manager Frank Groenendaal verwelkomt met Susanne Verhoeven en junior Koen van Helvoirt twee nieuwe gezichten in het team.

Samen met Twan van den Brand, Patrick van Leeuwen, Gert-Jan Bosman, Bjorn van der Heijden, Koen Weijers (elite/beloften) en juniore Inge van der Heijden gaan zij de kleuren van ZZPR.nl-Orange Babies tonen in het veld.

Vaste waarde 

Het team van Groenendaal is een vaste waarde in het Nederlandse veldrijden. “We streven er ook komende winter naar om tot de nationale top te behoren en ook internationaal mooie prestaties neer te zetten. Ik hoop dat iemand als Twan van den Brand zijn internationale doorbraak gaat mee maken deze winter. Van iedereen verwacht ik altijd honderd procent inzet. Het zijn geen machines, prestaties komen niet altijd op bestelling, maar als de wil er maar is om het maximale rendement te halen. Met die insteek hebben we de afgelopen jaren mooie prestaties behaald.”

Talent opleiden 

ZZPR.nl-Orange Babies vervulde ook vaak de rol van opleider van talent. Zo zag de ploeg Maik van der Heijden doorstromen naar het Rabobank Development Team. Groenendaal: “Ik vind het belangrijk dat er in Nederland een team is waar jong talent een kans krijgt in een professionele omgeving. Zodat niet iedereen naar Belgische ploegen hoeft te verdwijnen. Daarom ook vind ik extra mooi dat Maik naar Rabobank gaat, met ons de ploeg die zorgt voor de Nederlandse opleiding richting de top.  We willen  renners – oud en jong – helpen om beter te worden en zo ons steentje bijdragen aan het succes van het Nederlandse veldrijden.”

De ploeg zag niet alleen Maik van der Heijden vertrekken, men nam ook afscheid van de Vlaming Stijn Huys en van Reza Hormes-Ravenstijn. Lizzy Witlox zou aanvankelijk het team versterken, maar koos toch voor het mountainbiken. Haar plek werd ingenomen door Suzanne Verhoeven, die de afgelopen jaren liet zien potentieel te hebben. Bij ZZPR.nl-Orange Babies krijgt de dochter van Nico Verhoeven de kans verder door te groeien.

Foto: © ZZPR-Orange Babies



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl