Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Toekomst Flevotour ongewis na jubileumeditie

Dinsdag 14 mei 2013

National - De Kamper Wieler Club (KWC) tekende zaterdag voor de 50e editie van de Flevotour voor nieuwelingen en junioren. Er moet een nieuwe organisatie opstaan om ook volgend jaar de wielerklassieker te laten verrijden.

Toen verenigingsduizendpoot Martin van Dijk ’s ochtends het Gouden Wiel van de KNWU kreeg opgespeld, sprak hij de wens uit dat er ook een 51e Flevotour zou komen. Daarmee al aangevend dat het doorgaan van de wielerwedstrijd met start en finish in Kampen geen vanzelfsprekendheid is binnen de vereniging. Daar windt ook Kees van der Vegt, voorzitter van de wielerafdeling van de club, geen doekjes om. "Een aantal jaar geleden was er nieuw bloed nodig in de organisatie en toen zijn we met een aantal personen opgestaan om de schouders onder deze wedstrijd te zetten. Doel was toen de 50e editie te kunnen laten plaats vinden. Daarna zou het aan anderen zijn. We moeten nog inventariseren of er mensen zijn die de wedstrijd een vervolg zullen geven, maar de huidige organisatie wil in 2014 alleen nog maar ondersteunend betrokken zijn. Niet langer de kar trekken. Daarmee beseffend dat er onzekerheid ontstaat over het doorgaan van de wedstrijd, maar je mag ook niet verwachten dat dezelfde mensen jaar in, jaar uit al het werk op zich nemen en dat anderen dat prima vinden zo. Nu is het aan andere personen binnen de club om te zorgen dat deze wedstrijd op de kalender blijft staan.’ 

Geen eigen deelnemers

Eén van de redenen dat de wedstrijd minder leeft bij de KWC is de verminderde aanwas van onderuit. Er zijn weer enkele jeugdrenners aangemeld, maar nieuwelingen en junioren uit de eigen club, zijn de afgelopen jaren al niet meer gesignaleerd in het deelnemersveld van de eigen Flevotour.

Foto: (C) Sportfoto.nlEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl