Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zoektocht naar nieuwe sponsor: Dubai-Vacansoleil?

Dinsdag 14 mei 2013

Elite men - DCM stopt zeker en volgens berichten in De Telegraaf heeft ook Vacansoleil besloten een stap terug te doen bij de wielerploeg van Daan Luijkx. Het bedrijf in campingvakanties zou alleen verder willen als cosponsor. Maar wie stapt erin? Dat is de grote vraag. Wij gokken op Dubai.

Meteen toen de twijfel bij Vacansoleil over de voortzetting van het hoofdsponsorschap duidelijk werd, is Daan Luijkx de markt op gegaan met zijn wielerploeg. Hij liet analyses maken van de merkwaarde van zijn team, niet alleen in een poging om Vacansoleil binnen boord te houden, maar ook om nieuwe partijen aan te spreken. Geïnteresseerde partijen zijn er, alleen is de vraag welk bedrijf daadwerkelijk zijn handtekening gaat zetten.

Nederlandse markt
In Nederland is het momenteel heel moeilijk om een hoofdsponsor te vinden. Niet alleen omdat het economisch klimaat is verslechterd en het wielrennen toch wel een knauw heeft gekregen na alle dopingschandalen, maar ook omdat er nog een andere wielerploeg op zoek is naar een hoofdsponsor: Blanco. De twee grootste wielerploegen vissen in dezelfde vijver. Het is zelfs zo dat beide ploegen al bij dezelfde bedrijven op de koffie zijn geweest. Informele gesprekken waren er al met TVM, alleen de verzekeraar wil pas na 2014 weer instappen. Een groot Rotterdams bedrijf was bijna zo ver om de sponsoring van een van de twee ploegen over te gaan nemen, maar de top besloot er op het laatste moment toch vanaf te zien. Vacansoleil-DCM heeft ook met de KNWU gesproken om samen op zoek te gaan naar een sponsor. Dan zou het team een soort Team Sky worden, waar bond en profploeg nauw met elkaar samenwerken. Ook dat liep op niets uit.

Buitenland
In het buitenland lijken meer kansen te liggen momenteel. Daan Luijkx heeft met diverse partijen gesproken. Er is concrete interesse vanuit het Midden-Oosten, waar hij inmiddels al een paar keer naartoe is gevlogen. Daar zit nog genoeg geld. Een paar dagen geleden werd er met een persconferentie in de Giro d’Italia bekendgemaakt dat Dubai komend seizoen een etappekoers krijgt: de Dubai Cycling Race (5-8 februari). Doel van die wedstrijd is volgens het Dubai Sports Council ‘te laten zien wat voor moois Dubai allemaal te bieden heeft’. Als dat het doel is, wat is er dan mooier om er ook een eigen team te hebben rondfietsen? Een team dat ook na februari over de hele wereld de naam van het olierijk kan verspreiden? Onze voorspelling? Volgend jaar is Daan Luijkx manager van Dubai-Vacansoleil.

Foto (c): RCSEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl