Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veelers: 'Balen, ik was er klaar voor.'

Zondag 24 februari 2013

Elite men - Het had de dag van Tom Veelers moeten worden, maar de weergoden besloten anders. Kuurne-Brussel-Kuurne werd afgelast vanwege de sneeuwval. ‘Vanochtend werd ik wakker van Bert De Backer en Roy Curvers die “Let it snow” zongen. Toen wist ik het wel.’

Kuurne afgelast, Tom. Wat is je eerste reactie?
“Ja, enorm balen. Voor mij, voor onze ploeg, maar ook voor de organisatie. Met deze weersomstandigheden kunnen ze gewoon niet onze veiligheid garanderen. Kou is niet erg, maar in dit weer is het geen doen.”

Hoe heb je vanochtend beleefd?
“Ik werd wakker gemaakt door Bert De Backer en Roy Curvers die ‘Let it snow’ zongen. Toen wist ik het wel. Balen. Ik was er klaar voor. Ik zit hier al vier dagen, leefde echt naar vandaag toe. Het gevoel was goed. Ik hoopte dat de weersvoorspellingen toch mee zouden zitten, maar helaas. Toch heb ik liever dit, dan dat de koers wel doorgaat en er allemaal rare dingen gebeuren.”

Vandaag zou Argos-Shimano voor jou rijden, waar ga je je nu op richten?
“Eerst op Parijs-Nice, maar daar rijden we voor Marcel Kittel. Daana concentreer ik me op Parijs-Roubaix. Daar krijg ik opnieuw een beschermde rol.”

En wat gaan jullie vandaag doen, nu het is afgelast?
“Ik wil eigenlijk nog wel even de crossfiets pakken met een paar jongens. Of de rollen op. Want mijn ontbijt vanochtend was er nog wel op ingesteld dat Kuurne door zou gaan, dus dat moet ik even wegtrappen.”

Foto (c): SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl