Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel een winter lang ongeslagen

Zondag 24 februari 2013

Offroad - Mathieu van der Poel pakte deze winter niet alleen de titels op het WK, het EK en het NK, hij won in alle dertig crossen waarin hij van start ging. In Oostmalle sloot de zoon van oud-wereldkampioen Adrie een perfect seizoen af.

"Natuurlijk is het wereldkampioenschap de belangrijkste cross van het seizoen en had ik gebaald als ik die wedstrijd niet gewonnen had. Maar ik vind een dergelijke titel meer glans krijgen als je een winter lang kan laten zien dat je ook echt de beste was. Ik startte natuurlijk in de regenboogtrui aan dit tweede juniorenseizoen en die trui wil je glans geven. Ik ben elke cross ingegaan met de ambitie om te winnen, maar had er geen problemen mee gehad als ik een keer wel verslagen was. Als er iemand sterker is, dan is dat zo.'' De jongste van de fietsende zonen van  Adrie - David is Nederlands kampioen bij de -23 - komt volgend jaar in het veld uit bij de beloften. Op de weg is hij nog een seizoen lang junior.

In Oostmalle liet ook Sabrina Stultiens zich opmerken. De jonge renster van Rabobank-Liv/Giant eindigde - net als een dag eerder in Valkenburg - op een tweede plaats. De winst ging naar Sanne Cant. Corné van Kessel was derde bij de beloften. Thijs Al eindigde in de elitewedstrijd op een achtste plaats. De winst ging naar Niels Albert. Gerben de Knegt sloot zijn loopbaan af in de Bpost Bank Trofee-sluitingswedstrijd.

Foto (c): SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl