Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar opnieuw sterkste in Valkenburg

Zondag 18 oktober 2015

Offroad - Lars van der Haar heeft voor het derde jaar op rij de WB-cross van Valkenburg gewonnen. De crosser van Giant-Alpecin had even gezelschap van Wout van Aert, maar begon al vroeg aan een lange en succesvolle solo.

Wout van Aert werd tweede en behoudt zijn leiderstrui. Sven Nys legde in zijn laatse Cauberg Cyclo-Cross beslag op een derde stek. Corné van Kessel was op een zevende plek de tweede Nederlander in de uitslag.

Van der Haar uitgelaten

Van der Haar was uitgelaten na afloop. "Het was denk ik toch de lastigste van mijn zeges hier, ook al zag dat er misschien niet zo uit. Het verschil was minder groot, dus was het nog belangrijker om geen enkele fout te maken. Van Aert startte snel en ik kon mee. Toen ik een kans zag, ben ik doorgetrokken. Op dit parcours heeft het geen enkel voordeel om in iemands wiel te rijden. Je kunt beter je eigen wedstrijd koersen en zo de beste plekken opzoeken. Het parcours ligt me goed hier, dat geeft vooraf ook wel vertrouwen. Ik denk dat ik sneller dan de anderen herstel van de korte klimmetjes, ik kan blijven gaan. Het is lekker om van de nul af te zijn met het aantal zeges, maar ik hoop dat er nog enkele volgen. Het meest kansrijk ben ik als het - zoals hier - een parcours is dat geschikt is voor mij."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl