Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oranje naar huis met brons op WK Baan

Zondag 24 februari 2013

Track - De Nederlandse baanploeg van bondscoaches Robert Slippens en René Wolff heeft het WK op de baan met één medaille afgesloten. Het bleef bij het verrassende brons van de jonge Matthijs Buchli op de keirin. Op de slotdag legden Peter Schep en Wim Stroetinga nog beslag op een twaalfde plaats op de madison.

Het duo van het Koga Cycling team eindigde in Minsk op een twaalfde plaats met twee punten. Drie koppels wisten een ronde te nemen op de rest van het veld, de Fransen Vivien Brisse en Morgan Kneisky grepen de wereldtitel. Peter Schep concludeerde na afloop nuchter gegokt en verloren te hebben in Minsk. "We hadden gehoopt om in de tweede helft van de koers met een groepje mee te gaan. Maar in het laatste kwart kregen we het lastig om het verschil te maken. De Fransen reden hard en sterk weg. Toen kon ik niet mee en zag dat het wel de slag was op dat moment.''

De Nederlandse baanequipe was niet met een volledige bezetting afgereisd naar Minsk. Zo ontbraken de vrouwelijke sprinters, kwam er geen vrouw uit op het omnium en was er geen achtervolgingsploeg afgevaardigd bij de mannen en de vrouwen. 

Foto (c): SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl