Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stan Godrie: 'Nederlands crossteam zou goede zaak zijn'

Donderdag 05 november 2015

Offroad - Stan Godrie is ondanks nationale beloftentitels op de weg en in het veld nog altijd op continentaal niveau actief. Niet alleen was  er geen enkele interesse van andere teams, de ploegleiding van Rabobank moest over het hart strijken om de Brabander toekomst te geven.

Eigenlijk herbergt de ploeg immers geen eliterenners. Maar dat vond de bank wel heel zuur als beloning voor twee nationale titels. Een oplossing voor zijn probleem: "Een Nederlandse profploeg in het veldrijden." Een toekomst in Vlaamse ploegen ligt voor de hand, erkent hij in Cycling.be. “Daar zou ik geen enkel probleem mee hebben, ik zal daar zeker tussen passen. Het probleem is alleen dat dergelijke ploegen vaak bij gelijke geschiktheid een Vlaming aantrekken. Je moet er nog meer bovenuit steken om een contract te krijgen volgens mij.  Dat moet ik dan maar waar zien te maken. Maar het zou ook goed voor het Nederlandse veldrijden zijn dat er een Nederlands veldritteam bij komt. Giant-Alpecin sponsort Lars van der Haar natuurlijk, bij Rabobank worden talenten opgeleid en ZZPR.nl-Orange Babies geeft ook nog aan enkele renners onderdak. Maar een team erbij met vijf of zes Nederlandse crossprofs zou een heel goede zaak zijn voor het veldrijden in ons land.” 

In Cycling.be verder een kijkje in de keuken bij bandenspecialist Dugast, een interview met Sanne van Paassen, Kevin Pauwels verkende het EK-parcours en interviews met Zdenek Stybar, Tosh van der Sande en Andrey Amador.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl