Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nationale strandtitel voor Zonneveld en Rooijakkers

Zondag 13 december 2015

Offroad - Thijs Zonneveld is Nederlands kampioen strandrace geworden. De Amsterdammer bleef in Noordwijk Jasper Ockeloen voor. Roy Beukers werd derde. Bij de vrouwen werd Pauliena Rooijakkers voor de derde keer kampioene.

Zij kreeg Nina Kessler (tweede) en Esther Kortekaas (derde) mee op het podium. Zonneveld kwam schreeuwend van blijdschap over de streep na het behalen van zijn eerste nationale titel ooit. "Ik kan vanwege gezin en werk niet elke week voor de winst mee doen, maar had me helemaal op dit kampioenschap gericht. Ik won hier vorig jaar ook en was erop gebrand om mee te strijden voor de zege. Na drie kilometer had ik wel door dat het weinig zin had om aan te vallen, het weer was te goed en er bleef een grote groep samen. In de slotfase heb ik positie gezocht en kon ik als eerste weer de weg op draaien. Toen wist ik dat de titel binnen handbereik was. Ik ben er heel blij mee, ook omdat ik natuurlijk van oorsprong uit het nabij gelegen Noordwijkerhout kom."

Rooijakkers resoluut

Rooijakkers stond er zelf van te kijken dat ze weer als eerste over de streep kwam op het NK. "De wedstrijd was veel te gemakkelijk en daardoor bleef een groep van circa twintig rensters bij elkaar. Omdat ik niet echt goed ben in het wringen, maakt ik me toen wel zorgen hoe ik daar vanaf zou moeten komen. Maar op het laatst koos ik een ander spoor en reed ik langs de groep weg, terwijl aan de andere zijde Nina Kessler viel. Toen ben ik vol doorgetrokken. Ik koos het bandenspoor van de motor voor ons en dacht alleen maar dat ik niet moest vallen. Toen ik weer op de weg was, wist ik dat de zege binnen was."

Uitslag NK Beachrace:

Mannen: 1. Thijs Zonneveld, 2. Jasper Ockeloen, 3. Roy Beukers, 4. Jeroen Boelen, 5. Bram Imming, 6. Erik Dekker, 7. Sven Broekaart, 8. Richard Jansen, 9. Jim van den Berg, 10. Thijs Al

Vrouwen: 1. Pauliena Rooijakkers, 2. Nina Kessler, 3. Esther Kortekaas, 4. Rozanne Slik, 5. Amy Pieters, 6. Jip van den Bos, 7. Riejanne Markus, 8. Iris Slappendel, 9. Esther van Veen, 10. Alieke Hoogenboom

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl