Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Buchli en Van Riessen winnen NK Keirin

Maandag 28 december 2015

Track - Laurine van Riessen is Nederlands kampioene keirin geworden. In Sportpaleis Alkmaar wist ze nipt Elis Ligtlee te verslaan. Het brons ging naar Haleigh Dolman. Bij de mannen won Matthijs Buchli.

Het is Van Riessens eerste nationale titel op de baan. Buchli ziet Hugo Haak (tweede) en Jeffrey Hoogland (derde) mee op het podium verschijnen. Theo Bos leek op weg naar de titel, maar schoot uit zijn pedaal in de laatste bocht. "Ik reed vroeger altijd met riemen om mijn schoenen, maar ik dacht dat dit niet meer nodig zou zijn, ook omdat ik dacht minder kracht te hebben dan vroeger. Dat was een dure les, want ik denk dat ik anders gewonnen had. Ik was erop gebrand om te winnen. De wedstrijd verliep ideaal voor mij."

Van Riessen sterk

Van Riessen was na afloop blij met haar eerste titel op de baan. "Het is natuurlijk mijn eerste NK en dan is het mooi dat je nationaal kampioene weet te worden. Ik heb dit seizoen een sterk debuut gemaakt op de baan en kan internationaal al een mooi niveau halen. De prioriteit ligt natuurlijk op de teamsprint en de Olympische Spelen. Maar als je een wedstrijd rijdt, wil je natuurlijk wel winnen." Elis Ligtlee kon leven met haar nipte verlies. "Misschien had ik iets harder moeten aangaan, want ik kwam nog heel dichtbij. Maar ik vind een NK leuk om te rijden, maar de voldoening haal ik vooral uit de wedstrijden die ik al gereden heb dit seizoen. Ik stond er toen het nodig was. En bovendien zijn er nieuwe kansen op dit NK."



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl