Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nick Stöpler verkiest Hongkong boven Rotterdam

Woensdag 30 december 2015

Track - Nick Stöpler, die samen met Jesper Asselman de NK koppelkoers achter het ongenaakbare duo Dylan van Baarle/Yoeri Havik heeft afgesloten met een tweede plaats, zal op donderdag 7 januari niet aan de start verschijnen in de Zesdaagse van Rotterdam.

De coureur uit Woerden heeft de wereldbekerwedstrijd in Hongkong met als inzet een plaats in de Olympische achtervolgingsploeg voor Rio 2016 verkozen boven Rotterdam. ,,Ik had en heb echt mijn twijfels, maar ik realiseer me dat de WB-wedstrijd in HK de enige weg is om me nog te kwalificeren voor de OS in Rio. Ik zal het voor die ene plaats moeten uitvechten met Roy Pieters, Joost van de Burg en Jenning Huizenga. Ik zal dus de snelste van de vier moeten zijn, zo simpel is het. Jenning is een goede vriend van mij en ik denk dat wij de snelste van de vier zullen zijn, dus zal het een grote uitdaging worden. We rijden daar als ploeg, zullen ook alles geven, maar het zal onwillekeurig ook een wedstrijd in een wedstrijd gaan worden. Ik ben bang als ik het niet zou proberen spijt zal krijgen. Aan de andere kant is het zo als ik zou moeten kiezen op leven en dood, ik voor Rotterdam zou hebben gekozen,’’ aldus het relaas van Nick Stöpler.

Nieuwe koppelgenoot gezocht

Jesper Asselman meldde officieel nog van niets te weten. ,,Ik zie wel wat er de komende dagen beslist zal worden.’’ Koersdirecteur Michael Zijlaard zal voor het grootse wielerspektakel in de Rotterdamse Ahoyhal, waarvoor de belangstelling ongekend groot blijkt te zijn, op zoek moeten naar een andere koppelgenoot voor de Westlander. ,,Natuurlijk is het jammer dat de keuze van Nick zo kort voor de Zesdaagse is gevallen op de WB-wedstrijd in Hong Kong. Maar tegelijkertijd begrijp ik best dat Hong Kong zijn laatste kans is om nog een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen. Dus nogmaals alle begrip voor de keuze van Nick,’’ aldus Michael Zijlaard. (Dan Rolandus).

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl