Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boom keert graag terug voor WK Veldrijden

Zaterdag 02 januari 2016

Offroad - Lars Boom behaalde in zijn derde cross zijn beste klassering van dit seizoen. De Brabander van Astana werd zevende in Surhuisterveen. Hij maakte een tevreden balans op in Friesland.

"Ik vond het leuk om te doen, maar mijn lichaam is wel wat 'lui' geworden van al die lange trainingen en wedstrijden op de weg. Ik miste explosiviteit, maar dat is ook juist waarom ik het crossen wilde oppakken. Ik ga dit zeker weer vaker doen de komende jaren."

Realistisch over WK

Boom vond het jammer dat hij Antwerpen en Namen had moeten missen, al is zijn crossseizoen normaal gesproken nog niet voorbij. "Ik heb goed contact met bondscoach Johan Lammerts en als ik mag rijden op het WK in Heusden-Zolder, dan wil ik er graag zijn. We moeten wel realistisch zijn, ik start achter aan en het kan best zijn dat het me niet lukt van voren te komen. Als het wel lukt, hoop ik Mathieu van der Poel en Lars van der Haar te kunnen helpen, dat zou heel mooi zijn. Ik heb zelf verder geen enkele sportieve ambitie voor het WK. Ik hoop de komende weken nog wel weer wat sterker te worden in de Tour Down Under en dan zien we wel hoe het loopt. Ik heb een vrij weekeinde, dus ik start graag."



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl