Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Boer verwacht open strijd op NK Hellendoorn

Dinsdag 05 januari 2016

Offroad - Sophie de Boer won afgelopen weekeinde in Leuven, maar de Enschedese vindt niet dat ze de uitgesproken favoriet is voor het Nederlands Kampioenschap. Dat zegt ze in een interview met Cycling.be.

Voor het NK heeft ze haar opponenten wel in beeld. “Ik denk dat we een open Nederlands Kampioenschap mogen verwachten. Ik reken mezelf zeker tot de kanshebsters, maar ook Sanne van Paassen, Maud Kapthijns, Thalita de Jong en Sabrina Stultiens maken kans. Het parcours ken ik van mijn vroegere MTB-training en verder kijk ik in de voorbereiding naar filmpjes die gemaakt zijn vanaf de fiets. Het kan zeker een parcours voor mij zijn, redelijk technisch en er is durf nodig, maar ik denk dat toch ook de vorm van de dag het verschil kan maken.” Haar kansen voor het wereldkampioenschap in Zolder vindt ze moeilijker in te schatten. “Je zag vorig jaar dat de toppers bij de vrouwen lang bij elkaar bleven. Het kan dus ook een tactisch spel worden, met name op de strook op de weg kan alles immers weer samen lopen. De technische afdalingen zullen ongetwijfeld een rol spelen. Het parcours lijkt me minder te liggen dan bijvoorbeeld dat van Koksijde, maar ik merk dat ik op steeds meer ondergronden goed uit de voeten kan. Mijn doel is dan ook om een rol van betekenis te spelen, we zullen zien waar dat toe leiden.”

De Boer spreekt verder over het crossleven in combinatie met het wonen in Amsterdam, haar toekomsambities en de tegenslag die ze dit seizoen kende.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl