Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Veldrijden Hellendoorn CO2-neutraal

Woensdag 06 januari 2016

Offroad - In de bossen van de Sallandse Heuvelrug in Hellendoorn vindt op 9 en 10 januari het Van Keulen Interieurbouw NK Veldrijden plaats.  Pure Energie zorgt ervoor dat het NK Veldrijden 100% duurzaam is door het evenement CO2 neutraal te maken.

“Heel simpel uitgelegd kun je zeggen dat de windmolens van Pure Energie deze dagen draaien voor het NK”, vertelt Alfons Wispels, oprichter van Pure Energie. Voormalig profwielrenner Joost Posthuma, nu werkzaam bij Pure Energie, is bekend met de Sallandse Heuvelrug, waar het NK Veldrijden dit jaar plaatsvindt. “Hier fietste ik mijn eerste offroad wedstrijd”, vertelt hij. “Pfff, wat zwaar. De kuil in gaat nog wel, maar eruit, dat viel niet mee. "

NK Veldrijden steeds duurzamer
Duurzaamheid staat bij het NK Veldrijden hoog in het vaandel, aldus Joop van Nijen van de organisatie. “Tijdens het NK is het grootste deel van het afval biologisch afbreekbaar. Dit geldt ook voor de reinigingsmiddelen waarmee de fietsen worden schoongespoten. Zelfs de cateraar levert grotendeels biologische producten. Dankzij Pure Energie maken we nu een nieuwe, grote stap naar een 100% duurzaam evenement.”

Organisator Joop van Nijen (midden) met Alfons Wispels (links) en oud-prof Joost Posthuma van Pure Energie



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl