Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar verwacht spannender NK

Vrijdag 08 januari 2016

Offroad - Lars van der Haar moest vorige winter zijn rood-wit-blauwe trui inleveren bij Mathieu van der Poel. Dat gebeurde op een modderig parcours in Veldhoven, waar veel gelopen moest worden. Geen ideaal parcours voor de Europees kampioen dus. Voor Hellendoorn zijn de verwachtingen hoger gespannen. Dat zegt de crosser van Giant-Alpecin in het programmaboek van het Van Keulen NK Veldrijden in Hellendoorn.

Terugdenken aan de modder van vorig jaar doet hij liever niet. "Dergelijke taferelen zijn in Hellendoorn niet te verwachten, het is een bosparcours, waar je niet dergelijke diepe modder zult tegen komen. Het is een mooi rondje waarin een aantal lastige stukken worden afgewisseld met  snelle stroken. Ik denk dat de top snel het kaf van het koren kan scheiden, maar dat Mathieu van der Poel en ik nog lang met elkaar zullen strijden om de winst, misschien wel tot het allerlaatst.  Of er moet één van ons echt een superdag hebben. Ik denk dat het leuker wordt voor het publiek. Vorig jaar reed Mathieu van der Poel direct weg en was niemand meer in staat om daar iets tegen te ondernemen. Op deze ronde kan ik hem veel meer weerwerk bieden.”

Na een sterke periode met zeges in de wereldbekercross van Valkenburg en op het Europees Kampioenschap van Huijbergen werkte hij toe naar de belangrijke januarimaand, waarin naast het Van Keulen NK Veldrijden in Hellendoorn op 10 januari ook het WK in het Belgische Zolder (31 januari) een belangrijk doel is. “Mijn pijlen zijn zeker gericht op het wereldkampioenschap, omdat ik op dat nieuwe traject daar kansrijk hoop te zijn. Maar ten tijde van het NK moet de vorm ook al goed genoeg zijn om voor de titel mee te spelen."

Het programmaboek van het Van Keulen NK Veldrijden is te koop aan het parcours.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl