Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belgen nemen leiding in Zesdaagse Rotterdam

Zaterdag 09 januari 2016

Track - De concurrentie moet de komende dagen serieus rekeningen houden met Kenny De Ketele en Moreno De Pauw, zo bewezen de twee Belgen vrijdag. Het dynamische duo nam geïnspireerd door een afgeladen Ahoy Rotterdam op indrukwekkende wijze de leiding over in de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam.

De Ketele en De Pauw (110 punten) kunnen echter allerminst op hun lauweren rusten. Niki Terpstra en Yoeri Havik (102) zitten het Belgische koppel op de hielen. Jesper Mørkøv-Alex Rasmussen (89) hebben een ronde achterstand, maar krijgen bij het overschrijden van de 100-puntengrens een bonusronde.

Terpstra en Havik kregen het publiek in Ahoy Rotterdam vrijdag in de eerste koppelkoers direct op de banken, dankzij een venijnige en succesvolle eindsprint van Havik. De Noord-Hollanders moesten de overwinning echter aan Mørkøv en Rasmussen laten. De Denen hadden onderweg iets meer punten verzameld bij de tussensprints.

Toekomstzesdaagse

Het koppel Jason van Dalen uit ’s-Gravenzande en John Meewisse uit Leek bezetten in de Kambeel Talents Cup van de 34e Zesdaagse van Rotterdam in het Sportpaleis Ahoy de vierde plaats van het algemeen tussenklassement. Daarmee is de Westlander het koppel achter de podiumkoppels Killian Michiels-Matthias van Beethoven (België), het Deense duo Simon Bigum-Elias Helleskov Busk en het Belgische koppel Lorenzo Blomme-Bryan Boussaer het best geklasseerde Nederlandse duo.

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl