Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Hellendoorn enthousiast onthaald

Maandag 11 januari 2016

Offroad - Niet alleen bezochten circa tienduizend bezoekers het Nederlands Kampioenschap Veldrijden dit weekeinde, de renners reageerden ook enthousiast op de titelstrijd op de flanken van de Hellendoornse berg.

De mannen op het podium bij de elite waren enthousiast. "Het was mooi hier. In Vlaanderen kun je een parcours als dit niet uitzetten met alleen linten, dat moet allemaal strakker en beter afgeschermd. Het deed me denken aan de Nederlandse jeugdcrossjes die ik vroeger reed" zei Mathieu van der Poel. "Het parcours was zwaar, maar had zelfs nog zwaarder gekund. Maar het was goed zo." Lars van der Haar vond de omloop in Hellendoorn meer NK-waardig dan die van de voorgaande jaren. "Met name het NK van vorig jaar was onder de maat, dat was een NK veldlopen in plaats van veldrijden. Maar zoveel mensen als hier hebben we toch ook al jaren niet gezien?" David van der Poel noemde het de mooiste NK-omloop in jaren. "Er zijn meer mooie plekjes in Nederland waar je een dergelijk parcours kunt uitzetten, maar je moet wel de mensen hebben die het op een dergelijke plek willen organiseren. Hier lukte dat wel."

Denken over volgend project

Hoewel voorzitter Joop van Nijen van de organiserende Stichting Sportevenementen Hellendoorn-Nijverdal na afloop zeer enthousiast was over het verloop, liet hij zich nog niet verleiden tot definitieve uitspraken over een volgende project op de Hellendoornseberg. "We gaan eerst evalueren. Een deel van onze mensen staat te springen om nog een NK, of een EK of een Superprestige-cross te gaan organiseren, maar anderen wijzen er terecht op dat het heel veel werk is geweest de afgelopen weken. We zijn er kortom nog niet uit." De organisatie en de politie werden overigens verrast door de overweldigende belangstelling, in allerijl werden op zondag nog extra parkeerplaatsen aangewezen.

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl