Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Interland junioren ook geslaagd in Alkmaar

Maandag 11 januari 2016

Track - Al vanaf 2009 was de Interland Junioren een vaste afspraak op de baankalender op de wielerbaan van Omnisport Apeldoorn. Wielervereniging de Adelaar en Libéma Profcycling weken deze winter noodgedwongen uit naar Sportpaleis Alkmaar. En met succes: ruim 120 deelnemers uit elf landen streden op verschillende duur- en sprintdisciplines om de bloemen.

Op de duurdisciplines bij de mannen toonden vooral de Denen en Engelsen over een sterke lichting junioren te beschikken. De Nederlanders wisten echter ook enkele successen mee te pakken. Zo schreven Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak een dernyrace op hun naam. Bij de sprinters waren het met name de Tsjechen die zeer sterk voor de dag kwamen. Martin Cechman, die eerder dit jaar op het WK in Astana al bewees bij de wereldtop te horen, liet ook in Alkmaar zien over sterke sprintersbenen te beschikken.  

De Nederlandse dames konden uitstekend partij geven aan hun internationale concurrenten. Op verschillende nummers waren ze zelfs de Engelse toppers de baas. Op de ploegentijdrit verwezen de Nederlanders de Engelse dames naar de 2e stek. En verder waren er overwinningen voor Marit Raaijmakers bij de dernyrace en Amber van der Hulst op de puntenkoers. Op de sprintnummers voerden vooral de Engelse en Franse dames de boventoon.

De organisatie blikt met een zeer tevreden gevoel terug op deze bijzondere editie van de Interland. Ook toonde men zich blij met de gastvrijheid en medewerking van het Sportpaleis Alkmaar en andere betrokkenen. Voorlopig is het echter een eenmalig uitstapje en zal de Interland volgend seizoen weer plaatsvinden in Omnisport Apeldoorn. 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl