Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oranje wil minimaal één regenboogtrui op WK

Vrijdag 29 januari 2016

Offroad - Bondscoach Johan Lammerts kon tevreden zijn na afloop van de slotmanche van de wereldbeker in Hoogerheide. Bij de elite onderstreepte Mathieu van der Poel zijn favorietenstatus door met ruime voorsprong te winnen, bij de junioren deed Jens Dekker hetzelfde.

De eerste en tweede plaats voor Sophie de Boer en Thalita de Jong waren een mooie opsteker in de vrouwencategorie. “Ik reken erop dat we op het WK minimaal één regenboogtrui halen en in ieder geval drie medailles. Op de beloftencategorie na zijn we overal kansrijk.”’

Lammerts zou er niet van staan te kijken als Van der Poel en Dekker beiden hun favorietenrol in hun eigen categorie kunnen omzetten in goud in Heusden-Zolder. “Mathieu is in de huidige vorm de te kloppen man voor de wereldtitel, zijn vorm is zodanig dat hij zelfs op het relatief snelle parcours van Heusden-Zolder het verschil kan maken en weg kan rijden. Maar ook Lars van der Haar zal goed voor de dag komen, net als tegenstanders als Wout van Aert en Kevin Pauwels. Garanties bestaan niet in de sport, Mathieu kan met pech of met een mindere dag te maken krijgen,  maar in normalen doen is hij heel moeilijk te verslaan. Bij de junioren geldt dat ook voor Jens Dekker, die na ziek te zijn geweest heel goed voor de dag kwam in Hoogerheide. Als hij die lijn kan doortrekken, dan is hij dé kandidaat voor goud in zijn categorie. Het mooie is dat we met Mitch Groot – die de wereldbeker in Lignieres won – en Thijs Wolsink – derde in Hoogerheide – nog twee renners hebben die zich in de strijd om de medailles kunnen mengen. Bij de beloften is die kans aanmerkelijk kleiner, zo erkent Lammerts. “Ik sluit niets uit, zeker niet als Joris Nieuwenhuis en Sieben Wouters weten te herstellen van de ziekte die ze in Hoogerheide aan de kant hield. Joris won de wereldbeker in Heusden-Zolder, maar heeft geen ideale aanloop naar dit WK gekend. Ik hoop ook dat Martijn Budding komend weekeinde voor een positieve uitschieter kan  zorgen. We zijn niet kansloos, maar we zullen niet als favoriet voor de titel op pad gaan.”

Vrouwen kansrijk

De vrouwencategorie is op dit wereldkampioenschap voor het eerst opgesplitst in een  regulier vrouwenkampioenschap en een mondiale titelstrijd voor beloften-renster (-23). De jongste vrouwencategorie heeft alleen op het Europees Kampioenschap in Huijbergen een andere wedstrijd gekend waar met rensters van de eigen leeftijd de degens konden worden gekruist. Daar werd Maud Kaptheijns tweede.  Lammerts: “Ook in de wereldbekerfinale van Hoogerheide was Maud de tweede -23 renster in de uitslag. Voeg dat bij het gegeven dat het parcours in Heusden-Zolder haar goed ligt en dan mag je hopen dat je in deze categorie een medaille kunt behalen. En misschien wel voor de eerste plek mee kan doen. “ Bij de elite-vrouwen ziet Lammerts ook kansen. “Sophie de Boer liet in Hoogerheide zien dat haar vorm heel goed is momenteel. Ik verwacht dat ze zich daarom kan mengen in de strijd om de medailles zaterdag, maar ik denk dat er veel kandidaten zijn voor goud, zilver en brons op dat parcours en in deze categorie. Thalita de Jong acht ik ook kansrijk, zeker op een relatief snel parcours als dat in Heusden-Zolder. En ik vlak ook Sabrina Stultiens – die tiende werd in Hoogerheide – op voorhand niet uit.”  Al met al trekt Lammerts met vertrouwen naar het circuit van Heusden-Zolder. “We beschikken over een sterke lichting momenteel in meerdere categorieën. Ik hoop dat we net zo kunnen overtuigen als in Hoogerheide.”



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl