Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dekker grijpt met wereldtitel alle prijzen

Zaterdag 30 januari 2016

Offroad - Jens Dekker is in Heusden-Zolder wereldkampioen in het veld bij de junioren geworden. De Drentse renner reed in de openingsronde al weg bij zijn concurrenten en bouwde zijn voorsprong op de Fransman Mickael Crispin gestaag uit.

Het brons was voor de Fransman Thomas Bonnet. Dekker won dit jaar ook al de Nederlandse en Europese titel in het veld en stelde vorige week in Hoogerheide het WB-klassement zeker. "Normaal gesproken word ik ook wereldkampioen" zei hij toen. Die woorden maakte hij waar. "“Twee weken geleden miste ik de Franse wereldbekerwedstrijd in Lignieres, maar in de trainingen die erop volgden en vooral vorig week bij de wereldbekerfinale in Hoogerheide voelde ik al snel dat de vorm er niet onder geleden had. Het parcours leek voor geen meter op de ronde die we deze week getraind hadden, door de regen was het veel zwaarder geworden, maar dat ligt me juist alleen maar beter. “

Kers op taart

Dat de Fransman Crispin sterk aandrong, was voor Dekker een verrassing. “Ik dacht even dat hij zou terug komen, maar ik probeerde mijn eigen race te blijven rijden en uiteindelijk brak hij toch. Voor de zekerheid wisselde ik in de laatste ronden toch nog naar een band met een grover profiel om valpartijen te voorkomen. In een seizoen waarin ik veel gewonnen heb, is het de kers op de taart dat ik nu ook deze hoofdprijs heb veroverd. Mijn winter is daarmee volledig geslaagd, al hoop ik zeker nog vaker te winnen deze winter.”

Groot heeft pech

Mitch Groot was op de dertiende stek na Thymen Arensman (elfde) derde Nederlander in de uitslag. Dat viel de vice-Europees kampioen toch wat tegen.  "Ik werd door een andere renner onderuit gereden in de eerste ronde. Daardoor verloor ik de aansluiting met de eersten en ik verloor ook wat spaken. Ik knokte me nog terug naar plaats acht, maar in de slotronde viel ik nog een keer en toen werd het dit. Ik had me er meer van voorgesteld, maar aan dit soort pech doe je weinig."

Foto: © Sportfoto/ODW



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl