Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kaptheijns naar brons op WK Veldrijden

Zaterdag 30 januari 2016

Offroad - Maud Kaptheijns heeft Nederland een tweede medaille bezorgd op het WK veldrijden in Heusden-Zolder. De Brabantse reed naar een bronzen medaille.

De wereldtitel ging naar de Britse Evie Richards. Zilver ging naar de Tsjechische Nikola Noskova. Het was voor het eerst dat de mondiale titelstrijd voor beloften-vrouwen werd verreden. De wereldkampioene baarde opzien door te verklaren dat ze nog nooit eerder een internationale cross had gereden, al was ze al wel tweede op het WK mountainbike vorig jaar. "Ik stond hier zonder enige druk aan de start. Ik ben hard vertrokken en vervolgens dacht ik eigenlijk dat er nog iemand voor me zat. Ik ging hard achtervolgen, maar sloeg een kloof achter me. Dit is een zeer aangename verrassing."

Kaptheijns kon leven met haar derde plaats. "Was ik vierde geworden, dan was ik wel heel teleurgesteld geweest. Ik was vooraf toch één van de favorieten voor de titel. Aan de andere kant zie je wat dit waard is, we kregen een verrassende winnares en kanshebsters als Arzuffi en Vandendriessche staan niet eens op het podium. Ik heb Richards nooit gezien, ze was vertrokken en viel nooit stil. Ik speculeerde op een meer behouden race. Ik wilde niet in de fout van het EK vervallen door te snel te starten. Vooral vanwege de kou en de regen was het verstandig om even met de rem erop te rijden, ik kwam later steeds verder naar voren en had nog wat energie over. De Tsjechische voor me kreeg ik in het oog, maar ik kon de kloof niet dichten. Ik was er vooral op gebrand om de bronzen medaille veilig te stellen. Ik heb drie kampioenschappen gereden en stond telkens op het podium: zilver op het EK vrouwen -23, brons op het WK vrouwen -23 en brons op het NK elite-vrouwen. Ik kan tevreden zijn."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl