Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Thalita de Jong wereldkampioene veldrijden

Zaterdag 30 januari 2016

Offroad - Thalita de Jong heeft Nederland een tweede regenboogtrui in het veld bezorgd door de vrouwenwedstrijd in Heusden-Zolder te winnen. De renster van Rabo-Liv volgde haar ploeggenotes Pauline Ferrand Prevot en Marianne Vos op ondanks pech in de beginfase.

In de slotronde reed De Jong weg bij haar laatst overgebleven concurrentes Sanne C ant, Carolini Mani, Nikki Harris en Sophie de Boer en soleerde naar de titel. De Boer maakte het Nederlandse succes nog bijna compleet, maar kon Sanne Cant op de meet net niet de bronzen plak afhandig maken. De Jong is pas aan haar tweede WK in het veld toe. "Ik sloot voorin de wedstrijd aan bij de kopgroep, dat had ik niet meer verwacht, na een mindere start. Op een gegeven moment zag ik dat Sanne Cant op een gaatje zat en toen trok ik door. Toen had ik een kloof geslagen en heb ik alles gegeven."

De Boer vierde

De Boer kampte met gemengde gevoelens, een sterke wedstrijd eindigde net naast het podium. "Ik was sterk in het tweede deel van de ronde, dat door het weer zeker in mijn voordeel was. Maar in het eerste deel - wat snel en bochtig was - verloor ik telkens teveel. Daardoor reed ik vooral achter de feiten aan."Het brons kwam niog heel dichtbij. "Sanne Cant viel helemaal stil en ik heb alles gegeven om dat brons nog te pakken. Vierde worden is natuurlijk ondankbaar, maar ik wilde hier mee strijden om de prijzen, dat is gelukt."

Foto: © Sportfoto/ODW



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl