Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar wint zilver op WK Veldrijden

Zondag 31 januari 2016

Offroad - Lars van der Haar is tweede geworden op het wereldkampioenschap veldrijden in Heusden-Zolder. De renner van Giant-Alpecin leek solo op weg naar de zege, maar zag Wout van Aert in de voorlaatste ronde aansluiten. In de slotronde sloeg de Vlaming een kleine maar beslissende kloof.

Mathieu van der Poel - door pech terug geslagen - leek op weg naar brons, maar zag Kevin Pauwels (derde) en Sven Nys (vierde) nog voorbij steken. Lars Boom werd - een plaats achter Stan Godrie - veertiende. Van der Haar: "Ik wist dat het heel moeilijk werd toen Wout steeds dichterbij kwam. Ik kon niet veel harder meer en heb wat ingehouden, zodat Wout erbij kwam. Ik word hier geklopt door een hele goede renner, maar ik neem mezelf kwalijk dat ik mijn ketting op het buitenblad had bij de laatste beklimming. Zo'n foutje kun je jezelf tegen een sterke renner niet permitteren." Het boegeroep, het spugen en het bier gooien van het Belgische publiek deerde hem niet echt. "Het hoort er niet bij, maar ik was op dat moment vooral blij dat ik op kop van het WK aan het rijden was. Uiteindelijk verlies ik daardoor ook niet het wereldkampioenschap, dat komt door deze jongen" zei hij wijzend naar Wout van Aert.

Bondscoach Johan Lammerts maakte een tevreden eindbalans op na een WK met twee gouden medailles voor Jens Dekker en Thalita de Jong, zilver voor Lars van der Haar en brons voor Maud Kapthijens. “Het was voor ons een goed kampioenschap, al hoop je natuurlijk dat Mathieu van der Poel of Lars van der Haar ook bij de mannen de titel weet te grijpen. Maar het blijft sport. Ook al was Mathieu de afgelopen weken nog zo goed, een vanzelfsprekendheid is het dan niet dat hij ook deze wedstrijd wint. Lars van der Haar maakte vandaag een zeer sterke indruk, maar stuitte op iemand die uiteindelijk sterker was. Dat is de verdienste van Wout van Aert. Maar al met al hebben we sterk gepresteerd op dit kampioenschap in Heusden-Zolder.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl