Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mentale dreun voor Mathieu van der Poel

Zondag 31 januari 2016

Offroad - Mathieu van der Poel startte als favoriet op het wereldkampioenschap in Heusden-Zolder, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plaats.

”Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Ik was gekomen om te winnen. Maar een stuurfout was er te veel aan. Ik reed op die helling mezelf vast en kwam bij het neerkomen met mijn voet in het wiel van Van Aert terecht. Allebei bleven we er rustig bij, maar bij mij was de veer gebroken”, bekende de uittredende wereldkampioen op de teamsite van BKCP-Corendon. “Ik rukte nog wel op, maar in de laatste ronde kon ik het niet meer opbrengen nog voor de derde plaats te knokken. Misschien liet ik iets te lang het hoofd hangen om zoals Van Aert weer voorin te geraken. Maar goed, ik heb mezelf niets te verwijten. Ik deed in de aanloop naar deze wedstrijd alles wat moest en was gepland. Op nu naar de volgende cross.”

Vreemde koers

Het werd niet de race die hij in gedachten had.”Een vreemde koers was het. Ik kwam al snel met Van der Haar en Van Aert alleen voorop, maar er werd niet al te hard doorgereden. Daardoor konden nogal wat concurrenten terugkeren. Op dit zware parcours was het onbegonnen werk alleen te fietsen. Maar geen discussie: Wout is de verdiende wereldkampioen. Ik denk niet dat er iemand is die hem de titel niet gunt. Hopelijk blijven we de komende jaren concurrenten. Want jawel, ik blijf in de cross. Dit is wat ik het liefst doe.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl