Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Theo Bos moet nog stappen zetten richting Rio'

Maandag 22 februari 2016

Track - Bondscoach René Wolff kreeg in december plotseling Theo Bos bij zijn sprintersgilde. De voormalig wereldkampioen op de sprint, kilometer en keirin veroverde overtuigend twee nationale titels in Alkmaar. Wolff ziet Bos kans maken op een olympisch ticket 'Maar Theo moet nog stappen zetten."

"Had je me een half jaar geleden gevraagd of je na acht jaar op de weg weer op topniveau kunt sprinten, dan had ik nee gezegd. Maar al op het NK meldde ik dat als iemand er toe in staat zou zijn, dat Theo is. En tot nog toe blijkt dat ook. Hij maakt stappen en kan ook aanspraak maken op de WK-plaatsen op de sprint en de kilometer, extra startplekken die Jeffrey Hoogland verdiend heeft op het Europees Kampioenschap. Met name op de kilometer hoop ik dat hij kan verrassen en een gooi naar medailles kan doen. Wat de teamsprint betreft: Theo is er nog niet, maar we houden de opties open tot eind juli wie er definitief naar Rio gaat." 

Startbewijs via teamsprint

Centraal staat de vraag of Bos een reële optie in de formatie voor de teamsprint kan zijn. Dat is de enige manier om een startbewijs op de Olympische Spelen af te dwingen. Op dit moment is hij dat niet, getuige het feit dat hij niet opgenomen is in de teamsprintselectie voor het WK. "Op dit moment kan Theo een explosieve start van onze starter Nils van 't Hoenderdaal niet aan. Dat is niet zo gek omdat Theo's nieuwe wapen op de sprint juist zijn uithouding is, vanwege zijn wegverleden. Maar hij moet er naar toe dat hij de start kan overleven en dat het zodanig is dat hij in de derde ronde nog iets kan toevoegen aan het geheel. Ik ben ervan overtuigd dat hij een goede laatste ronde kan rijden, maar dan moet hij zodanig de start overleven, dat hij dat kan. Wij werken daar aan door veel op explosiviteit te trainen." 

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl