Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jury plaatst Veldt terug in uitslag afvalkoers omnium

Vrijdag 04 maart 2016

Track - Tim Veldt is na afloop van de afvalkoers, die deel uitmaakt van het omnium, teruggeplaatst in de uitslag. Hierdoor is Veldt niet als vierde, maar als tiende geëindigd. Dit heeft daardoor ook gevolgen voor zijn tussenklassement op het omnium.

Tijdens de afvalkoers kwam Tim Veldt hard ten val na een botsing een van de andere deelnemers. Gelukkig kon de Amsterdammer de wedstrijd vervolgen, maar hierbij had hij wel zijn reservefiets  nodig. Na de wedstrijd heeft de UCI aangegeven toch ook de reservefiets van Veldt te willen controleren. Op dat moment bleek echter dat de reservefiets van Veldt niet voldeed aan de eisen die gesteld worden aan de positionering van het stuur op het onderdeel afvalkoers.

Geen vierde, maar tiende

Na de valpartij toonde Veldt zich sterk door toch nog als vierde te eindigen. Door de onjuiste afmetingen aan de fiets heeft de UCI moeten besluiten om Veldt in de uitslag van de afvalkoers terug te zetten naar de tiende plek. De plaats in het peloton waar hij zich bevond voor de valpartij. 

Technisch directeur Thorwald Veneberg van de KNWU  licht de gevolgen voor Veldt toe. “Tim had hele belangrijke punten behaald toen hij als vierde eindigde. Zijn doelstelling voor dit toernooi is plaatsing voor de Olympische Spelen in Rio. Hiervoor is het belangrijk om in het eindklassement  in de buurt te blijven van de Rus Viktor Manakov. Met onder andere de vliegende ronde en de kilometer nog te gaan, onderdelen waar Tim erg sterk op is, is er nog niets aan de hand.”

Veldt staat op dit moment achtste in het tussenklassement met 74 punten. 

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl