Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin nipt geklopt in proloog Parijs-Nice

Zondag 06 maart 2016

Elite men - Tom Dumoulin is tweede geworden in de proloog van Parijs-Nice. De Limburger van Giant-Alpecin moest alleen de verrassende ritwinnaar Michael Matthews voor laten gaan.

Wel won Dumoulin seconden op de klassementsrenners. Lieuwe Westra (Astana) leverde ook een prima openingstijdrit af: zesde. Tom Dumoulin baalde na afloop. "Ik ben wel enigszins teleurgesteld met het resultaat. IK maakte een foutje op de klim, mijn verzet was te hoog en ik was niet zo snel als anders in de bochten." 

Lieuwe Westra was dan weer zeer tevreden. "Het was mijn doel om qua tijd in de buurt te blijven van de mannen voor het klassement. Ik deed het zelfs beter en daar ben ik blij mee. Het was een korte maar selectie tijdrit, ik voelde me sterk. Een zesde plaats, op zeven seconden van de winnaar, daar ben ik blij mee. Dit is een goede start van Parijs-Nice, een wedstrijd waar ik me thuis voel."

Wilco Kelderman eindigde buiten de top 10. "Ik had er toch meer van verwacht. Ik rekende op een top 5”, vertelde Kelderman na zijn tijdrit. “Ik ben vroeg gestart en weet nu niet of dat de juiste keuze was. Maar ik kan hiermee verder, ook al ben ik niet tevreden. Toch voel ik me goed en concentreer ik mij op de rest van de koers en het klassement.” 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl