Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Imming en Kessler winnen op Ameland

Zondag 13 maart 2016

Offroad - Bram Imming uit Egmond-Binnen heeft de Strandrace van Ameland op zijn naam geschreven. De 25-jarige biker van Team Imming rekende bij de strandopgang van Boomhiemke af met zijn laatste belager, Stefan Vreugdenhil.

Tekst: Dan Rolandus

Circa 45 mountainbikers van de krap 350 deelnemers sloegen vanaf de start van de derde editie van de Strandrace van Ameland, die onder bijna zomerse weersomstandigheden werd verreden, een flinke breuk in het peloton. De mannen van vooral Team Imming en KMC-Mitsubishi-Koga probeerden met flinke tempoversnellingen de groep verder uit te dunnen. Bij het keerpunt brak de groep in tweeën en kwamen er circa tien coureurs, onder wie Sven Broekaart, Harm Bronkhorst, Robbert de Nijs, Sander Lormans, Hidde Bos, Arjan van der Plas en Bram Rood voorop te liggen. Bram Imming demarreerde niet veel later en kreeg Stefan Vreugdenhil, na zijn overwinning in ’s-Gravenzande in goeden doen, in zijn wiel mee. ,,Stefan kreeg een afloper waardoor ik met de achtervolgers niet ver achter ons volle bak moest doordouwen om niet achterhaalt te worden. Bij de strandopgang naar de finish ben ik bij Stefan weggereden,’’ aldus analyseerde Bram Imming, die na De Panne, Ouddorp, Camperduin en Bredene zijn vijfde seizoenzege op zijn palmares mocht bijschrijven, zijn race. Ramses Bekkenk (KMC-Mitsubishi-Koga) uit Alkmaar verdedigde met een vierde plaats achter Sven Broekaart zijn leidende positie in de Eneco HollandseWind KNWU Strandrace Competitie met verve. De laatste wedstrijd van de KNWU Strandrace Competitie wordt aanstaande zondag in Castricum verreden.

Nina Kessler maakt faam waar

Nina Kessler stond vooraf aan de Strandrace van Ameland voor een moeilijke keuze. Of rijden in de WorldTour Ronde van Drenthe of op Ameland haar leiderstrui verdedigen in de Eneco HollandseWind Strandrace Competitie. De renster van Lensworld-Zannata koos na goed overleg met haar ploegleidster Heidi van de Vijver voor het laatste. Welnu, Nina Kessler heeft haar ploeg Landsworld-Zannata qua publiciteit niet beschaamd door in de Hollumse duinen van Ameland een overtuigende overwinning te behalen door achtereenvolgens Esther Kortekaas (winnares in ’s-Gravenzande) en Esther van Veen achter zich te laten. ,,Ik ben achteraf blij dat ik voor Ameland heb gekozen. Natuurlijk had ik de WorldTour in Drenthe graag willen rijden, maar als je er zo goed in het klassement voorstaat, dan wil je de eindoverwinning ook behalen. Heidi vond het niet leuk, maar wilde me deze kans ook niet ontnemen. Na een belletje was ook Heidi blij dat ik had gewonnen. Nog één wedstrijd in Castricum en dan zit het strandseizoen, met de eindoverwinning op zak, erop,’’ besloot de winnares van verder Renesse en de Dijk tot Dijkrace. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl