Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Groningen prooi voor Vermeulen

Zaterdag 19 maart 2016

Elite men - Jeff Vermeulen heeft de Ronde van Groningen gewonnen. De renner van Team Piels was in Uithuizermeeden de snelste van een kopgroep van vier. Tweede werd Rick Ottema, Elmar Reinders werd derde.

Jan Willem van Schip werd vierde. De vier reden in de slotronde van elf kilometer weg uit een peloton van nog geen vijftig renners. De plaatselijke omloop werd nog in gegaan door het duo Dennis Bakker (Parkhotel Valkenburg) en Stephan Bakker (Team Piels), maar hun marge - ooit ruim een minuut groot - was toen nog maar circa dertig seconden. 

Vermeulen verrast

Vermeulen verraste de anderen door zelf ten aanval te trekken. "Het was een zware koers geweest en ik voelde me goed, dus ik besloot het te proberen. Gelukkig kwam Elmar aansluiten met die twee anderen, toen wist ik dat we het konden uitspelen. Dit was even een wat zwaardere manier om te winnen, maar ik ben blij dat ik opnieuw een overwinning behaal na de Ster van Zwolle. Ik baalde vorige week dat ik in de Ronde van Drenthe de aansluiting net miste, want ook daar wilde ik me laten zien, maar dat lukte net niet. Al kwam ik samen met Coen Vermeltfoort nog op tien seconden. Ik hoop de lijn van dit moment nog even door te trekken, elke week wil ik graag voor de winst mee doen, maar de focus ligt vooral op de Topcompetitie en op het NK in Goeree. Bij het kampioenschap hoop ik tussen de profs bij de beste vijf te eindigen."

Hoogst haalbare

Ottema was belust op sportieve revanche nadat hij de week voordien in de Ronde van Drenthe net de besten niet kon volgen en daar twintigste werd. Aanvankelijk stond hij in Hoogeveen niet in de uitslag, maar de jury zette dat recht. In Groningen eiste hij een nog meer zichtbare rol op.  "Maar die tweede plek was vandaag het hoogst haalbare. Ik heb deze winter meer op de sprint getraind, maar Jeff Vermeulen verslaan, is andere koek. Al dacht ik een moment dat hij te vroeg recht op ging zitten, maar hij misrekende zich niet. Ik voel me sterk en hoop me nog te tonen de komende weken."

Hoekstra gevallen

De winnaar van vorig jaar - Marco Hoekstra - kwam ten val en brak zijn pols. De Ronde van Groningen werd voor het eerst als vrije klassieker verreden en kreeg direct een veld met de nodige continentale teams aan het vertrek.Uiteindelijk domineerden die de finale van de wedstrijd, waarin het deelnemersveld een aantal keren uit elkaar sloeg, maar uiteindelijk was er een peloton van bijna vijftig man over. Waar velen rekenden op een sprint met Vermeulen als winnaar, kleurde hij zelf de koers. En won alsnog.

Ronde van Groningen: 176 km

(Uithuizermeeden)

1. Jeff Vermeulen (Team Piels), 2. Rick Ottema (Babydump), 3. Elmar Reinders (Team Piels), 4. Jan Willem van Schip (Join S-De Rijke), 5. Andreas Stokbro Nielsen (Den/Riwal), 6. Maarten van Trijp (Metec-TKH), 7. Remco te Brake (Parkhotel Valkenburg), 8. Jordi Talen (Join S-De Rijke), 9. Jason van Dalen (Westland WV), 10. Luuc Bugter (Join S-De Rijke)

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl