Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Negen medailles op WK Paracycling Montichiari

Zondag 20 maart 2016

Track - Het paralympisch tandemduo Tristan Bangma en Teun Mulder heeft zilver veroverd in het sprinttoernooi van het WK baanwielrennen. Naast de tweede plaats van Bangma en Mulder was er op de laatste dag van het WK in Montichiari brons voor Larissa Klaassen en Haliegh Dolman.

Bangma en Mulder moesten in de finale van het sprinttoernooi hun meerderen erkennen in titelverdedigers Neil Fachie en Peter Mitchell. Het Britse duo was in de eindstrijd in twee manches te sterk. Groot-Brittannië pakte met James Ball en Craig MacLean ook het brons. Eerder dit WK waren Bangma en Mulder ook goed voor zilver op de 1.000 meter tijdrit.

Ook Klaassen en Dolman pakten op de Italiaanse wielerbaan hun tweede medaille van dit WK. Daags na het goud op de 1.000 meter tijdrit wonnen ze brons. In de strijd om de derde plaats versloegen Klaassen en Dolman de Japanse Yurie Kanuma en Mai Tanaka. Het goud ging naar Jessica Gallagher en Madison Janssen uit Australië, zilver was er voor Sophie Thornhill en Helen Scott (Groot-Brittannië).

Negen medailles

De afgelopen vier dagen vierde de Nederlandse ploeg in totaal negen medailles; één meer dan vorig jaar op de wereldkampioenschappen in Apeldoorn. De ploeg won  drie gouden, drie zilveren en drie bronzen plakken.



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl