Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lormans wint Beachrace Scheveningen

Zondag 27 maart 2016

Offroad - Sander Lormans heeft met de zege in de Eat Naturel Beachrace Scheveningen de laatste race van het strandseizoen gewonnen. ,,Dit was een mooie afsluiting van het seizoen,’’ glunderde de zichtbaar verraste Heemskerker.

Tekst: Dan Rolandus

De 39-jarige biker van Team Imming demarreerde in de 56 kilometer lange race over twee ronden langs de stormachtige Noordzeekust van Scheveningen naar Katwijk tussen de pilaren van de Pier van Scheveningen uit een groepje van drie en mocht vervolgens vrijuit soleren naar de finish aan de Strandweg. Teamgenoot Bram Imming maakte het feest in het Immingkamp compleet door in een zinderende sprint voor de tweede plaats Naaldwijker Stefan Vreugdenhil achter zich te laten. ,,Ik zat tussen Lormans en Imming in de tang,’’ wees de Westlander uit het KMC-Mitsubishi-Koga equipe op de talloze demarrages, die hij moest beantwoorden op het Noord-Hollandse duo en daarmee stelde dat de derde plaats het hoogst haalbare was. De ploegen van KMC-Mitsubishi-Koga (Stefan Vreugdenhil, Ad de Brabander en Martin Schuttert), Giant-Theo Schilders (Hidde Bos en Pim de Waard) en Team Imming (Richard Jansen, Sander Lormans, Bram en Toon Imming) sloegen in een veld van 250 deelnemers al snel een onoverbrugbare kloof. In de laatste afgang bij Katwijk formeerde zich in de finale een kopgroep met Stefan Vreugdenhil, Sander Lormans en Bram Imming. Sebastiaan ten Zeldam, Ad de Brabander en de vroege vluchter Richard Jansen, die zijn pijlen al in de eerste ronde had verschoten, moesten de leiders laten gaan. Bram Imming matte Stefan Vreugdenhil af met enkele ferme demarrages. Vreugdenhil kon de sprong van Bram Lormans nog wel beantwoorden, maar eenmaal in het wiel, liet de Noord-Hollander nabij de Pier alsnog voorgoed de hielen zien.

Hoogtepunt

,,We hadden de avond ervoor tijdens een etentje met de ploeg nog een aardig feestje gebouwd. Ik ben dit seizoen twee keer vierde geworden, dus liet ik tijdens het etentje weten dat er voor mij geen hoogtepunten waren. Maar, zei ik voor de gein, misschien morgen in Scheveningen. Als het dan lukt, dan is dat mooi en sluit ik het strandseizoen toch nog af met een hoogtepunt,’’ aldus de coureur, die destijds als eliterenner vele overwinningen op zijn palmares heeft mogen bijschrijven. ,,Toch voelde ik me vooraf allerminst goed, kon moeilijk op adem komen, maar omdat het niet echt hard ging kwam ik steeds beter in mijn ritme. Toen Richard Jansen voorop reed, konden wij in het wiel blijven zitten. Bij de eerste doorkomst kwamen we bij Richard en ben ik bij het keerpunt met Stefan Vreugdenhil erop en erover weg gereden. In de laatste tien kilometer hebben Bram en ik om en om geprobeerd weg te komen en moest Stefan het gat telkens dichtrijden. Ik ben op acht kilometer voor de streep vertrokken en voelde ik me met Bram in de rug als in een zetel,’’ beschreef Sander Lormans zijn niet meer verwachte overwinning.

Uitslag Eat Naturel Beachrace Scheveningen: 1. Sander Lormans (Heemskerk), 2. Bram Imming (Egmond-Binnen), 3. Stefan Vreugdenhil (Naaldwijk), 4. Sebastiaan ten Zeldam (Castricum), 5. Hidde Bos (Haarlem), 6. Martin Schuttert (Burgum), 7. Ad de Brabander (Kwintsheul), 8. Richard Jansen (Assendelft), 9. Pim de Waard (Heiloo), 10. Jorne Videler (Amstelveen). Vrouwen: 1. Eva Bijwaard (Hillegom).

Op de foto: Sander Lormans en Stefan Vreugdenhil laten Richard Jansen achter zich.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl