Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen wint Omloop van de IJsseldelta

Zaterdag 01 juni 2013

Women - Anna van der Breggen is overtuigend winnares geworden van de Omloop van de IJsseldelta in Zwolle. De renster uit Hasselt reed op tien kilometer van het einde weg bij haar medekoploopsters: ploeggenote Vera Koedooder en Roxane Knetemann van Rabobank-Liv/Giant. Koedooder maakte het scuces voor Sengers compleet door tweede te worden.

In de nationale klassieker over smalle wegen en dijken werd - ook door de felle wind - het peloton langzaam uitgedund. Halverwege de wedstrijd over 120 kilometer reed nog maar een achttal vooruit: Iris Slappendel, Roxane Knetemann, Lucinda Brand en Thalita de Jong (Rabobank-Liv/Giant), Anna van der Breggen, Geerike Schreurs-Van der Breggen, Vera Koedooder (Sengers) en Lucy Martin (Boels-Dolmans). Uiteindelijk bleven voorin drie rensters over: Koedooder, Van der Breggen en Knetemann. Op tien kilometer van het einde reed thuisrijdster Anna van der Breggen alleen weg om niet meer terug gehaald te worden. Koedooder kwam solo als tweede over de streep, een moegestreden Knetemann werd derde.

Droomscenario

Voor Anna van der  Breggen verliep de wedstrijd volgens een droomscenario, haar eerste zege van het seizoen behaalde ze op maar enkele kilometers van haar huis. "De manier waarop maakt het nog mooier. Ik had vandaag een heel sterke ploeggenoot mee vooruit met Vera en ik had al snel het gevoel dat wij de sterksten waren in de wedstrijd. De groep voorin dunde steeds verder uit en gelukkig waren we met twee vooruit tegen één van Rabobank. Dat konden we mooi uitspelen. Ik voel me al een tijdje heel sterk, heb ook al aardig wat korte klasseringen gereden, maar het is ook wel mooi dat ik nu eens gewonnen heb."

In de mangel

Voor Rabobank-Liv/Giant verliep het wat minder rooskleurig. Knetemann moest lijdzaam toezien hoe zij als enige over bleef voorin en vervolgens in de mangel werd genomen door het duo van Sengers. "We hebben vrijdag vrij intensief getraind op de ploegentijdrit met ons team en ik ben bang dat we daar de tol voor betaald hebben uiteindelijk.  Je kunt dan zestig kilometer goed rijden, maar op het eind ga je dat voelen. Mijn benen zijn ook niet al te super meer kan ik je vertellen. Ik heb in de finale de schade beperkt, door gewoon eigen tempo te rijden. Toen Anna ging heb ik ook niet meer aangedrongen. Het had geen zin en ik had simpelweg de benen niet." 

Foto (C) Sportfoto

1. Anna van der Breggen (Sengers), 2. Vera Koedooder (Sengers), 3. Roxane Knetemann (Rabobank-Liv/Giant), 4. Thalita de Jong (Rabobank-Liv/Giant), 5. Ilona Hoeksma (Parkhotel Valkenburg), 6. Geerike van der Breggen-Schreurs (Sengers), 7. Monique van de Ree (Cyclelive), 8. Willeke Knol (Argos-Shimano), 9. Nathalie van Gogh (Zuidwesthoek), 10. Sara Olsson (Zwe/Boretti Ulysses)

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl