Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oud-bondscoach Van Zeeland actief bij Habitat

Vrijdag 13 mei 2016

Offroad - Deze week presenteerde het Habitat Mountainbiketeam de ploeg voor 2016 bij Hotel Van der Valk in Wolvega.  Nieuw in de ploeg is de vroegere bondscoach van de KNWU Leo van Zeeland.

Als team manager heeft Van Zeeland de dagelijkse leiding over de Belg Ruben Scheire, tweevoudige nationale kampioen Frank Beemer, de Deen Niels Rasmussen en beide Friezen Gosse van der Meer en Anne Tauber, die ook enkele marathonschaatswedstrijden in haar sportpakket heeft. “De komst van Leo is wat dat aangaat ook een enorme aanwinst. Leo zorgt dat het de renners praktisch aan niks ontbreekt en zet zich er maximaal voor in dat de sfeer in het team goed is” zegt team manager Kemperman. Voor het marathonteam rijden, met eveneens Van der Heide Bliksembeveiliging als primaire sponsor; Rob van der Werf en uit Drachten afkomstig; Henk Bos en Maurits Buist, vorig jaar winnaars van de Elfsteden meerdaagse op de mountainbike.

Internationaal programma

Het team legt zich toe op een internationaal wedstrijdprogramma. Speerpunten zijn De Duitse Bundesliga, de British Cycling MTB Crosscountry Series, Wereldbekers en deelname aan de Olympische spelen in Rio. De marathontak rijdt een programma in voorbereiding op meerdaagse wedstrijden in de Alpenlanden waaronder de BEMC (driedaagse in de Ardennen), een aantal mountainbikemarathons in Duitsland en laat zich uiteraard tonen in Nederland. 

Foto: © Team Habitat



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl