Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Parel van de Veluwe voor Hamelink

Woensdag 01 juni 2016

Elite men - Jasper Hamelink heeft de Parel van de Veluwe gewonnen. De renner van Metec-TKH was in een sprint a deux sneller dan Rens Te Stroet (Piels).

De Australische achtervolger Mitchell Mulhern werd namens De Volharding derde. Hamelink en Te Stroet waren in het begin van de wedstrijd al weg gereden met Tijmen Eising (Metec-TKH), Sven van Luijk (Parkhotel), Harry Sweering (BabyDump) en Wim Kleiman (Twente Salland Team). Toen vanuit de achtergrond groepen de kloof van maximaal vijf minuten aan het dichten waren, reden de twee in de gezamenlijke ronden samen weg. Met twee gingen ze naar de sprint, vanuit de rug nog bedreigd door Mulhern. "Het was voor mij wel een gok, omdat Rens normaal gesproken de snelste is. We kennen elkaar goed uit de Piels-tijd en hij was me flink aan het opporren om te rijden. Ik had echter nog een paar sterke renners achter me van de ploeg en daarom heb ik in de slotkilometer niet meer op kop gereden. Ik trek vaak de sprint aan voor Johim Ariesen en leer daar wel iets van als het om sprinten gaat. Gelukkig pakte het goed uit. Mijn laatste klassiekerzege? Ik kan hem me niet herinneren, ik denk in mijn beloftentijd. Daarom is dat zeker ook speciaal voor mij om een keer te winnen. Ik val altijd vroeg aan en meestal brengt het me niets. Maar hier gelukkig wel vandaag."

Te Stroet baalt

Te Stroet baalde van een gemiste kans. "Ik kom niet vaak in een positie als deze. En als je dan met twee man weg bent, dan moet je eigenlijk ook afmaken. Maar als ik eerlijk ben: als ik het iemand gun, dan is het mijn oud-ploeggenoot Jasper. Maar uiteraard wilde ik hier zelf ook graag winnen." Mulhern voelde zich sterk, zo liet de Australische nummer drie weten. "Maar ik kreeg het gat naar de koplopers niet dicht. Ik hoopte dat de andere achtervolgers een steentje bij wilden dragen, maar dat lukte niet. Toen ben ik zelf maar gegaan, ik kwam nog dicht, maar het was niet voldoende helaas. Toch kan ik terug kijken op een goede koers."

31e Parel van de Veluwe

1. Jasper Hamelink (Metec-TKH), 2. Rens Te Stroet (Piels), 3. Mitchell Mulhern (Volharding) ,4. Remco te Brake (Parkhotel Valkenburg), 5. Maarten van Trijp (Metec-TKH), 6. Twan Brusselman (Piels), 7. Kobus Hereijgers (Join S-De Rijke), 8. Arno van der Zwet (Metec-TKH), 9. Dennis Bakker (Parkhotel Valkenburg), 10. Tijmen Eising (Metec-TKH), 11. Elmar Reinders (Piels), 12. Harry Sweering (Baby-Dump), 13. Johim Ariesen (Metec-TKH), 14. Sven Broekaart (West-Frisia), 15. Robert de Jong (Kanjers voor Kanjers)

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl