Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Janssen wint bergtrui in Vredeskoers beloften

Zondag 05 juni 2016

National - De Nederlandse selectie kon in het eindklassement van de Course de la Paix/Vredeskoers geen potten breken, maar liet zich wel nadrukkelijk opmerken in de Tsjechische rittenkoers uit de UCI Nations Cup voor beloften, die vrijdag begon en zondag eindigde. Adriaan Janssen veroverde op de openingsdag de bergtrui en hield die tot de eindhuldiging om de schouders.

De renners van bondscoach Frank Pennings gingen voortvarend van start in de Vredeskoers.  Pascal Eenkhoorn leek vrijdag solo op weg naar de zege, maar werd op zevenhonderd meter van de streep door het peloton tot de orde geroepen. De eerstejaars belofte hield er de prijs van de strijdlust aan over. Ook Adriaan Janssen stond op het podium met de bergtrui om de schouders, dat tricot wist hij met succes te verdedigen in de twee zware ritten die volgden. Bovendien was Bob Olieslagers op die eerste dag heel dicht bij de dagwinst met een tweede stek.

Op de tweede dag – toen een loodzware klim het veld uiteen deed slaan – konden de Nederlanders geen potten breken. Lennard Hofstede kwam als 32e over de meet en was daarmee – met een achterstand van ruim drie minuten – de best geklasseerde landgenoot. Pennings: ‘ Lennard kreeg met een astmatische aanval af te rekenen en zakte toen ver terug in het klassement. Reden genoeg voor ons om vandaag in de aanval te gaan en te kijken wat er nog voor ons in het vat zat.” Hofstede meldde zich samen met Janssen – die op jacht was naar de bergpunten – in een kopgroep, die pas in de laatste zes kilometer werd terug gehaald. “We hebben ons laten zien, inzet getoond en houden er enkele mooie klasseringen en de bergtrui aan over. Helaas levert dat geen punten op voor de UCI Nations Cup’ maakte Pennings de eindbalans op.

Foto: organisatie VredeskoersEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl