Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Abbott wint rit over Mortirolo in Giro Rosa

Woensdag 06 juli 2016

Women - Oud-winnares Mara Abbott heeft in de Giro Rosa alle kaarten op tafel gelegd. de renster van Wiggle-High 5 won een rit over de Mortirolo en veroverde ook de roze trui.

Die was in het bezit van Evelyn Stevens van Boels-Dolmans. Anna van der Breggen kwam als zesde over de meet op anderhalve minuut van Abbott en een minuut van de andere podiumkandidaten. De winnares van de Giro Rosa 2015 staat nu zevende in het klassement.

Van der Breggen passeerde de top van de Mortirolo in het gezelschap van  Longo Borghini, Guarnier, Stevens en Guderzo. Pas aan het einde van de afdaling haakte ze af bij het volop risico’s nemende kwartet. “Het gaat iedere dag beter met Anna”, constateerde haar ploegleider Koos Moerenhout. “Vandaag was ze goed. Alleen Mara Abbott ging beter omhoog. Jammer dat ze aan het slot van de afdaling eraf moest. Longo Borghini is een van de beste daalsters van het peloton. De anderen konden aanhaken. Anna nam niet alle risico’s. Maar ze maakte toch een goede indruk. De hoop op een mooie klassering is nog niet helemaal vervlogen, want de progressie trekt door en we krijgen nog twee lastige ritten.” 

 Foto: © Sportfoto Van der Breggen leidt de achtervolging voor Megan Guarnier



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl