Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen wint brons op olympische tijdrit

Woensdag 10 augustus 2016

Women - Anna van der Breggen heeft een tweede medaille behaald op de Olympische Spelen in Rio. Op de tijdrit werd zij derde.

De olympische titel ging naar Kristin Armstrong. Olga Zabelinskaya veroverde het zilver. Ellen van Dijk - die onderweg van de weg raakte - werd vierde.

Van der Breggen liet na afloop weten tevreden te zijn met het resultaat. "Ik heb twee kansen gekregen op deze Olympische Spelen, mocht twee keer in actie komen. Ik haalde daarbij twee medailles en daar droomt denk ik iedere atleet van. Het was geen toptijdrit, het liep niet en ik kwam moeilijk in mijn ritme. Ook had ik wat schrik vanwege de gladheid. Daarom ook ben ik heel blij met mijn bronzen medaille."

Ellen van Dijk verloor onderweg tijd door even van de weg te raken. "Ik deed alles goed op één ding na, maar dat moment kost me een medaille. Ik weet niet exact wat er gebeurde, mijn stuur sloeg iets naar rechts als gevolg van de wind en ik raakte van de weg. Ik wilde zo snel mogelijk weer verder en probeerde het uit te schakelen, maar dat lukt natuurlijk niet. Ik voelde me goed en durfde deze week te dromen van een medaille. Maar ik maakte één domme fout en dat is eeuwig zonde."

Foto: © Sportfoto

Doe mee aan ons Vuelta-spel



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl