Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans gaat verder met Pawlowska

Vrijdag 30 september 2016

Women - Boels-Dolmans Cycling heeft met het vastleggen van Kasia Pawlowska al een achtste renster wiens contract is verlengd voor het seizoen 2017. De Poolse rijdt nog twee seizoenen voor de ploeg. Romy Kasper vertrekt dan weer naar Alé Cipollini.

“Dit is mijn derde seizoen bij de ploeg en ik ben over alles heel tevreden,” aldus Pawlowska. “Ik werk graag samen met mijn ploeggenoten en de staff en het materiaal bevalt me – wat valt er nog meer te wensen? We werken allemaal samen aan één doel en alle overwinningen van dit jaar hebben ervoor gezorgd dat we een goede flow hebben en dat iedereen nog gemotiveerder is.”

Hoewel Pawlowska de kans heeft om op de baan voor persoonlijk succes te gaan, werkt ze op de weg meestal in de rol van meesterknecht. De 27-jarige speelde een cruciale rol bij overwinningen van de ploeg tijdens de Ladies Tour of Qatar, de Trofeo Alfredo Binda, de Philadelphia International Cycling Classic en de Thüringen Rundfahrt. Ze maakte tevens deel uit van de winnende ploeg bij de ploegentijdrit in Vårgårda, Zweden, in augustus en behaalde eerder deze maand twee etappeoverwinningen in Frankrijk in de Tour de l’Ardèche met het Poolse nationale team.

“De ploegentijdrit in Zweden was één van de mooiste momenten van het seizoen,” zegt Pawlowska. “Het was zo'n speciaal gevoel om samen alles te geven voor één specifiek doel. En het was nog mooier om samen met al mijn ploeggenoten op het podium te staan.”

“Kasia doet haar werk vaak vroeg in de wedstrijd, anoniem of achter de schermen,” aldus teammanager Danny Stam. “Hoewel haar bijdragen niet altijd zichtbaar zijn, is haar werk heel belangrijk.” “Als je zo'n sterke groep meiden rond je hebt, wil je zelf ook steeds sterker worden,” zegt Pawlowska. “De komende twee seizoenen wil ik me volledig inzetten om de winnende flow van de ploeg vast te houden en de standaarden die mijn ploeggenoten hebben gezet te verhogen.”

Naar aanleiding van de verlenging van de sponsorovereenkomst van de titelsponsors Boels Rental en Dolmans Group tot en met het seizoen 2018 wilde teammanager Danny Stam zijn winnende ploeg bij elkaar houden. Pawlowska heeft haar contract verlengd, net zoals de zeven huidige ploeggenoten Chantal Blaak, Nikki Brammeier, Karol-Ann Canuel, Lizzie Deignan, Amalie Dideriksen, Megan Guarnier en Christine Majerus.

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl