Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wil vooral een stabiel seizoen rijden

Dinsdag 07 februari 2017

Women - Marianne Vos is ervan overtuigd met haar nieuwe WM3-formatie de strijd met de topteams aan te kunnen gaan in 2017. Samen met de Poolse Kasia Niewiadoma moet ze de formatie gaan dragen. "Ik wil vooral een steady seizoen op hoog niveau rijden" liet ze optekenen.

Vos begint haar seizoen in de Strade Bianche en rijdt vervolgens alle grote afspraken van het voorjaar, inclusief de Nederlandse wedstrijden Ronde van Drenthe en de nieuwe Amstel Gold Race. "Maar ook de Giro Rosa en de Nederlandse kampioenschappen zijn doelen. Ik heb er niet echt een wedstrijd uit gepikt waar ik perse zou willen winnen, we moeten als team op hoog niveau presteren in het voorjaar en dan zullen we zien wie er op die dag bovenuit steekt." Stabiel presteren staat bovenaan haar verlanglijstje. "De crosswinter heeft geleerd dat ik weer een hoog niveau kan halen voor een langere periode en dat is ook het grote doel voor het komende jaar." Dat ondertussen Boels-Dolmans qua sterrenstatus haar ploeg is ontstegen, is dan misschien wel een extra prikkel om te presteren. "We hebben misschien minder kopvrouwen, maar ik zie er een enorme uitdaging in om juist met deze ploeg goed weerwerk te bieden en ons deel van de overwinningen mee te pikken. Ik denk dat we de kwaliteit in huis hebben, ook de jongere rensters zullen hopelijk de kans krijgen om te winnen."

Stabiele toekomst

Teammanager Eric van den Boom wil met WM3 bouwen aan een stabiele toekomst. "We konden altijd terugvallen op Rabo-Liv de afgelopen jaren, maar moesten nu echt aan de bak om de ploeg een doorstart te kunnen geven. Dat we met zowel hoofdsponsor WM3 als fietsenmerk Ridley een samenwerking voor vijf jaar zijn aan gegaan, geeft ons de kans om echt iets op te bouwen. Met rensters die zich al bewezen hebben, een groep die er op korte termijn aan zit te komen, maar ook met rensters die misschien wel die volle periode van vijf jaar nodig hebben."

Samenstelling

De ploeg bestaat in 2017 uit: Rotem Gafinovitz (Israël), Yara Kastelijn (Nederland), Lauren Kitchen (Australië), Jeanne Korevaar (Nederland), Anouska Koster (Nederland), Riejanne Markus (Nederland), Kasia Niewiadoma (Polen), Anna Plichta (Polen), Valentina Scandolara (Italië), Moniek Tenniglo (Nederland), Marianne Vos (Nederland).

Veel rensters verdwenen

Kopvrouwen als Anna van der Breggen (Boels-Dolmans), Pauline Ferrand Prevot (Canyon-Sram) vertrokken, maar ook anderen als Lucinda Brand (Sunweb), Roxane Knetemann (FDJ) en Thalita de Jong (Lares-Waowdeals) kozen voor een nieuw avontuur. "Een logische stap" vond Van den Boom, die hoopt dat een nieuwe lichting op zal staan.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl