Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint openingstijdrit Boels Ladies Tour (+video)

Dinsdag 29 augustus 2017

Women - Annemiek van Vleuten heeft de openingstijdrit van de Boels Ladies Tour op haar naam gebracht. In de 4,3 kilometer lange rit tegen de klok in haar Wageningen bleef de renster van Orica-Scott Europees kampioene Ellen van Dijk voor.

Achter Lisa Brennauer werd Anna van der Breggen vierde. " Ik kom net terug van hoogtestage en was bang dat ik niet explosief genoeg was om hier te winnen, maar ik ben beter dan ik had durven dromen. Het was niet het einde van de wereld geweest als ik hier niet gewonnen had, maar het is wel heel leuk. Het is mijn eerste ritzege in deze ronde." Van Vleuten wist vooraf dat ze kans had in deze openingstijdrit. "Omdat het mijn specialiteit is. Ik heb me niet bemoeid met het parcours, dat vond ik te ver gaan, maar ik vond het zeker een mooi rondje." De Gelderse kijkt al met een schuin oog naar het klassement. "Ik ga dat zeker niet uit de weg, want er liggen kansen voor me met twee Limburg-etappes en nog een individuele tijdrit. Maar ik ga niet als een gek meesprinten voor de bonificatieseconden in de andere etappes, wil geen risico lopen. Het WK is mijn hoofddoel, maar ik denk dat een goed optreden in de Boels Ladies Tour dat zeker niet in de weg staat."

Van Dijk tevreden

Ellen van Dijk strandde op vier seconden, maar was tevreden. "Ik had hier liever in de oranje leiderstrui gestaan natuurlijk, maar ik wist vooraf ook dat Annemiek in dit korte werk met toch op het einde redelijk veel bochten in het voordeel is. Ze is een proloogspecialiste en ik kan me niet heugen dat ik haar de afgelopen jaren in dit werk nog verslagen heb. In de tijdrit in Roosendaal is er een nieuwe kans voor mij. Ik denk dat ik haar daar beter weerwerk kan geven, maar ze zal ook dan moeilijk te verslaan zijn." Het klassement is toch ook een vraagteken voor Van Dijk. "Ik hoop er goed voor te staan na de tijdrit, maar er kan in Limburg in die twee etappes ook met minuten gesmeten worden. Ik zal mezelf dan ook niet rijk rekenen in de aanloop naar het slotweekend."

Boels-Dolmans sterk in breedte

Boels-Dolmans presteerde sterk in de breedte met vijf rensters bij de eerste twaalf. De beste daarvan is Anna van der Breggen op de vierde plek. Amy Pieters was zesde en dacht dat dit alles mogelijkheden bood aan haar team. "Je kunt zien dat we aan elkaar gewaagd zijn in de ploeg, dat is goed met het oog op de WK Ploegentijdrit natuurlijk" grapte ze. "Maar het was een mooi en eerlijk parcours. Voor het klassement is het altijd mooi dat je met veel voorin staat. Dat biedt mogelijkheden. En we staan hier met ambities aan de start."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl