Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tweede rit Boels Ladies Tour voor Wild (+video)

Woensdag 30 augustus 2017

Women - De tweede etappe van de Boels Ladies Tour is gewonnen door Kirsten Wild. De renster van Cylance toonde zich de snelste in de massasprint.

Wild wist in Arnhem Maria Giullia Confanieri van Lensworld-Kuota (tweede) en Lisa Brennauer van Canyon-Sram (derde)voor te blijven. Amy Pieters (Boels-Dolmans) en Ellen van Dijk (Sunweb) grepen met een vierde en vijfde stek net naast de boniseconden.

"Dit is wel heel mooi" zei de ritwinnares na afloop. Ze boekte haar eerste Europese zege van dit seizoen. "Voor de ploeg is dit heel mooi als afsluiting van het jaar, maar voor mij natuurlijk ook. Ik wil graag winnen, zeker in eigen land en zeker in een WorldTour-wedstrijd." Wild werd goed afgezet door haar ploeggenoten, maar trok haar eigen plan in de finale. "Ik kwam in de trein van Ale Cipollini terecht en zag vervolgens Lucinda Brand vroeg aangaan, die kon ik opvangen en toen ben ik begonnen. Was het ruim? Mooi, ik heb niet meer omgekeken."

Lange vlucht Yonamine

Nadat Natalie van Gogh de eerste bergsprint in Neede had gewonnen, vormde zich even een kleine kopgroep, maar die kreeg uiteindelijk de ruimte niet.  Niet veel later gooide de Japanse Eri Yonamine (FDJ) de knuppel in het hoenderhok. Nadat ze aanvankelijk lang alleen vooruit reed, kwamen later Ilona Hoeksma (Hitec) en Winanda Spoor (Lensworld-Zannata) aansluiten. In de slotfase probeerde de Japanse het opnieuw alleen, maar ze zag haar poging teniet gedaan worden in de straten van Arnhem.

Van Vleuten hield controle

Annemiek van Vleuten blijft leidster in deze ronde. Ze zag Lisa Brennauer wel enigszins dichterbij komen. "We konden de wedstrijd goed controleren, we hielden de voorsprong op 1,5 minuut en ik zat eerlijk gezegd in een hectische finale ook wel lekker in ons treintje, kon zo uit de moeilijkheden blijven. Al zat ik nog wel dicht bij de valpartij in de finishstraat. Ik kan me nu mentaal voorbereiden op de lange tijdrit in Roosendaal, die morgen wacht. Ik heb er zin in. Het is geen echte test voor het WK in Bergen, omdat het daar meer hoogtemeters inzitten en het parcours heel anders is. Maar ik wil natuurlijk wel een sterke tijdrit neerzetten. Dat is goed voor het vertrouwen en voor het klassement."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl