Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Grit en Meistrok winnen Healthy Ageing Tour-klassement

Zondag 03 september 2017

Women - Ilse Grit heeft het Healthy Ageing Tour-klassement bij de nieuweling-meisjes gewonnen. In de slotwedstrijd op het Tom Dumoulin Park in Sittard had ze aan een derde plek genoeg om haar leidende positie in het klassement vast te houden. Susanne Meistrok won het klassement bij de junior-vrouwen.

Grit startte met een duidelijke opdracht: de renster van de KWC moest Lieke Nooijen van WSV Emmen achter zich houden. Fleur van der Peet van Westland WV won de wedstrijd voor Maaike van der Duin.

Vreugdedansje

Dat ze blij was met de eindzege hoefde Ilse Grit niet meer uit te leggen. De Zwolse deed een spontaan vreugdedansje nadat ze haar helm had afgezet. "Ja ik ben hier heel tevreden mee. Het betekent dat ik me een jaar lang heb laten zien in heel veel verschillende wedstrijden. Mooi dat het me lukt het hier af te maken. Het was wel puzzelen voor me qua tactiek in de slotwedstrijd. Ik moest in ieder geval Lieke Nooijen achter me houden, zij stond immers maar op één punt van me. We hielden elkaar goed in de gaten, maar op een gegeven moment had ik wel door dat ze zich spaarde voor de finale. Ze kwam ook nog onderdoor op 500 meter, maar ik wist haar in de sprint nog achter me te houden. Ondanks dat ik me vast reed achter Maaike van der Duin die tweede werd. Maar de derde plek was genoeg. Maar vooral de winst in het klassement telt vandaag."

Meistrok tevreden

Susanne Meistrok startte als leidster bij de junior-vrouwen en ook zij hield stand op kop van het Healthy Ageing Tour-klassement. Ze werd zesde in de daguitslag op het Tom Dumoulin Park. Het waren Marit Raaijmakers en de Britse Pfeiffer Georgi die weg wisten te komen in deze slotwedstrijd, nadat de Britse vrouwen al een wedstrijd lang erg actief waren in Sittard. Georgi won de oplopende sprint tenslotte. Achter Raaijmakers eiste Europees kampioene Lorena Wiebes de derde plek voor zich op. Meistrok was in haar nopjes met de eindzege. "Nadat ik in Kruiningen de leiding pakte, wilde ik die natuurlijk wel graag houden. De vorige wedstrijd miste ik helaas, maar daarin bleek ik niet de enige, waardoor ik geen schade opliep. Vandaag was ik er vooral op gericht om de leiding in handen te houden, daar heb ik ook voor gereden hier in SIttard. Ik houd het meest van wedstrijden als de Omloop door het Land van Kleine Hein, als het veld uit elkaar slaat door de wind, maar ik denk dat ik mijn hoge klassering ook te danken heb aan het feit dat ik altijd mee sprint. Ik ben geen super rappe spurter, maar ik kan wel vaak kort in de top 10 rijden.

Eindstanden:

Junior-vrouwen: 1. Suzanne Meistrok 104, 2. Marit Raaijmakers 88, 3. Kirstie van Haaften 82, 4. Lorena Wiebes 82, 5. Mylene de Zoete 81, 6. Charlotte Kool 80, 7. Benthe van Teeseling 61, 8. Nienke Wasmus 59, 9. Amber van der Hulst 56, 10. Eva Jonkers 53

Nieuweling-meisjes: 1. Ilse Grit 125, 2. Lieke Nooijen 121, 3. Maaike van der Duin 104, 4. Fleur van der Peet 103, 5. Micky Nijkamp 85, 6. Noa de Haan 85, 7. Eline van Rooijen 51, 8. Femke Gerritse 47, 9. A. Gebralite 45, 10. Maud Rijnbeek 45

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl