Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos keert terug op weg in Waalse Pijl

Dinsdag 22 april 2014

Women - Rabo-Liv kan vanaf woensdag weer over Marianne Vos beschikken. De wereldkampioene in het veld en op de weg kwam na het crossseizoen alleen nog op de MTB in actie in 2014. Met de Waalse Pijl - waar ze al vijf keer won - koos ze niet voor eenvoudigste wedstrijd om terug te keren.

Ook Anna van der Breggen - vorig jaar vierde in deze wedstrijd - is een troef voor de ploeg van Koos Moerenhout, die verder nog Annemiek van Vleuten, Lucinda Brand,  Kasia Niewiadoma en Pauline Ferrand Prevot aan het vertrek brengt.

Geen winst verwachten

"Je mag niet direct van Marianne Vos verwachten dat ze gaat winnen in haar eerste koers" zegt Koos Moerenhout. "Al sluit ik dat scenario ook niet uit, het blijft Marianne Vos. Maar normaal gesproken zal ze zich in dienst stellen van anderen en hopelijk kunnen die deze rol ook invullen. Ik hoop dat de ploegen niet afwachten tot de slotklim en wel gaan koersen. Ik denk dat we meerdere troeven in huis hebben voor de winst." Moerenhout is wel blij met de terugkeer van Vos, die mede op zijn advies langer rust nam tussen de verschillende disciplines. "Voor het team is het prettig dat ze terug is. We kunnen nu weer beschikken over een renster met zeer veel individuele klasse. Als team reden we sterk dit voorjaar, maar hadden we niet altijd het antwoord op de klasse van Ellen van Dijk, Emma Johansson en Lizzie Armitstead. Dat verwacht ik op termijn nu wel weer te hebben met dit team."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl