Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Juniorenwereldkampioene Dideriksen naar Boels-Dolmans

Maandag 27 oktober 2014

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft zich voor de komende twee seizoenen met Amalie Dideriksen versterkt. De 18-jarige Deense maakt daarmee in 2015 haar debuut bij de elite-vrouwen in het shirt van de Nederlandse UCI-vrouwenploeg, nadat ze de afgelopen twee seizoenen – in Florence en Ponferrada – wereldkampioene op de weg bij de junior-vrouwen werd.

Bij het Boels-Dolmans Cycling Team wordt zij ploeggenote van onder anderen wereldbekerwinnares Lizzie Armitstead, Ellen van Dijk, Evelyn Stevens en Chantal Blaak. Dideriksen erkent dat ze na het behalen van een tweede wereldtitel op de weg uit veel verschillende aanbiedingen kon kiezen. ”Maar de sfeer en de team spirit van deze ploeg spreken me aan  en ik denk dat het een goede omgeving voor me zal zijn om me te ontwikkelen als renster. Ik weet dat de overstap naar de elite-vrouwen niet eenvoudig zal zijn en daarom ben ik blij dat ik twee seizoenen heb gekregen om me te ontwikkelen.”

Ook op baan

De Deense zal de komende winter ook op de baan actief zijn, ze richt zich op het olympische onderdeel omnium. ”Ook mijn ambitie om de baan en de weg met elkaar te combineren heeft een rol gespeeld om voor Boels-Dolmans te tekenen. Ploegleider Danny Stam heeft zelf een verleden op de piste en kan me helpen om de beide disciplines goed in mijn wedstrijdprogramma in te passen.” De nieuwe aanwinst van het Boels-Dolmans Cycling Team is in Nederland geen onbekende, het afgelopen seizoen won de Scandinavische de Omloop van Strijen en twee etappes in de Omloop van Borsele voor junior-vrouwen. ”In die categorie kon ik eigenlijk op alle terreinen mee. Dat is bij de elite-vrouwen minder vanzelfsprekend. In 2015 en 2016 hoop ik te ontdekken wat mijn echte specialiteit is, waar ik me op toe kan leggen. Ik zal ook veel werk verrichten voor de kopvrouwen tijdens dat leerproces om  zo mijn bijdrage te leveren bij het boeken van mooie resultaten voor het team.”

Ploeg krijgt vorm

Het Boels-Dolmans Cycling Team bestaat daarmee volgend jaar vooralsnog uit: Lizzie Armitstead (Gbr), Chantal Blaak (Ned) Amalie Dideriksen (Den), Megan Guarnier (USA),  Demi de Jong (Ned), Romy Kasper (Dui), Christine Majerus (Lux),  Kasia Pawlowska (Pol), Evelyn Stevens (USA) en Ellen van Dijk (Ned). Sanne van Paassen praat binnenkort met het team over contractverlenging.



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl