Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bigla weigert start in EWT, organisatie verbaasd

Woensdag 08 april 2015

Women - Team Bigla start niet in de Energiewacht Tour. De Zwitserse UCI-vrouwenploeg is het er niet mee eens dat de organisatie een vergoeding vraagt voor de overnachtingen in deze etappekoers.

Bij de ploeg rijden Vera Koedooder, Nederlands kampioene Iris Slappendel en Nederlands kampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten. "Vrouwenteams hebben al beperkte budgetten. Dat ploegen moeten betalen terwijl hun rensters de sterren van de show zijn, is niet in het belang van de sport"  zegt de ploeg in een verklaring. "De aandacht voor het vrouwenwielrennen is groeiende en daarom is het nu heel belangrijk goede beslissingen te nemen. We wensen de organisatie succes deze week." 

Organiatie verbaasd

De organisatie van de Energiewacht Tour heeft met verbazing kennis genomen van de beslissing van Bigla en wijst erop dat UCI 2.2-wedstrijden niet verplicht zijn om teams onderdak te bieden. Door voor alle teams gezamenlijk accommodatie en maaltijden in te kopen, doet men er alles aan om de kosten zo beperkt mogelijk te houden. Daarmee was de Zwitserse ploeg akkoord zegt Daniëlle Lissenberg-Bekkering namens de organisatie. “We betreuren dan ook de houding van Bigla. Teams nemen deel op vrijwillige basis.  Ze hebben ingeschreven op 13 januari, gingen drie dagen later akkoord met ons voorstel en willen drie weken voor de wedstrijd daarvan afwijken. Als Bigla in een eerder stadium met ons in overleg was gegaan dan waren we zeker tot een oplossing gekomen. Onze doelstelling is al vanaf onze start in 2011 om het vrouwenwielrennen te promoten met een goede organisatie en zo veel mogelijk media-aandacht.  In nauw overleg met de topploegen investeren we in publiciteit en niet in hun onderdak. We hebben er door het aanbieden van de eerste integrale live-uitzending van een internationale vrouwenkoers juist voor gekozen om als nooit te voren te investeren in het promoten van het vrouwenwielrennen. Teams en renners kunnen zichzelf nu in de kijker rijden bij het grote publiek en de media, een lang gekoesterde wens van veel partijen binnen het vrouwenwielrennen. Gelukkig krijgen we voornamelijk enthousiaste reacties. Vandaag verwachten we in Winsum een mooie sportieve strijd tussen de huidige en de vorige wereldkampioene tijdrijden, Lisa Brennauer en Ellen van Dijk, in de proloog van de Energiewacht Tour. En ook in de overige dagen tot en met zondag kan het publiek – langs de kant, op tv of via internet – de wereldtop bij de vrouwen aan de start zien.”

Foto: © Bigla



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl