Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Floortje Mackaij wint slotrit in Luxemburg

Zondag 03 mei 2015

Women - Floortje Mackaij heeft de derde en laatste etappe van het Festival Elsy Jacbos in Luxemburg gewonnen. De Woerdense won de sprint van een kopgroep van drie. Katrin Garfoot van Orica-AIS eindigde als tweede vandaag.

Mackaij is aan een succesvol tweede seizoen bij de elite-dames bezigEerder won de renster van Liv-Plantur ook Gent-Wevelgem. Anna van der Breggen van Rabo-Liv, die de proloog won op vrijdag, gaat als eindwinnares in de boeken. Het werd een compleet Nederlands eindpodium in Luxemburg, want Annemiek van Vleuten (tweede) en Lucinda Brand (derde) mochten mee op het ereschavot.

Afvalrace

Mackaij was met ambities gestart in Luxemburg. "Ik ben hier dan ook erg blij mee. Na de proloog op vrijdag was ik wat teleurgesteld over mijn optreden, maar deze overwinning maakt dat helemaal goed. Het weer was erg slecht vandaag. Dat gevoegd bij het constante aanvallen maakte het tot een afvalrace. Ik reageerde op een aanval van Garfoot en Niewiadoma en kon me wat sparen omdat Garfoot op het geel aan het jagen was. In de sprint was het erg krap, ik won met een paar millimeter verschil en we wisten ook nog eens het peloton vlak achter ons."  

 Foto: © Sportfoto

Speel mee met ons Giro-Spel en win VIP-kaarten voor het NK Emmen, een gesigneerd shirt van Lampre-Merida of Viva Emilia!



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl