Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brand vierde in WB-wedstrijd Vargarda

Zondag 23 augustus 2015

Women - Nederlands kampioene Lucinda Brand (Rabo-Liv) is vierde geworden in de voorlaatste wedstrijd van de wereldbeker 2015. Jolien D'hoore boekte na de Boels Ronde van Drenthe haar tweede zege in de Coupe du Monde.

D'hoore won de sprint van een uitgedund peloton, nadat met name Orica-AIS, Rabo-Liv en Boels-Dolmans de wedstrijd maakten. Omdat ploeggenote Giorgia Bronzini tweede werd, was het feest voor Wiggle-Honda compleet. Lisa Brennauer (Velocio-Sram) werd derde. D'hoore doorbrak de Nederlandse hegemonie in deze wedstrijd na zeges van Marianne Vos (2009), Kirsten Wild (2010), Annemiek van Vleuten (2011), Iris Slappendel (2012), Marianne Vos (2013) en Chantal Blaak (2014). "Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik mee zou kunnen sprinten voor de winst, daarom ben ik hier extra blij mee. Ik kon net voor de laatste bocht de Velocio-trein passeren en in het wiel komen van de Rabo-rensters (Brand en Van der Breggen, red.), perfect om de sprint aan te gaan."

Pech voor Armitstead

Anna van der Breggen werd vijfde in Vargarda, Amy Pieters (Liv-Plantur) zesde. Lizzie Armitstead (Boels-Dolmans) werd gehinderd door een val van Carmen Small en kwam niet aan sprinten toe. Daardoor verloor ze de wereldbekertrui aan D'hoore. De beste papieren voor de eindzege - met de zware wedstrijd in Plouay voor de boeg - lijken voor Van der Breggen, die nu tweede staat. De rensters van team manager Danny Stam bevonden zich een dag lang voorin het peloton, maakten mee de koers, maar kregen uiteindelijk niet het resultaat waarvoor ze naar Zweden waren gekomen. Stam: "We hebben samen met Rabo-Liv geprobeerd de wedstrijd selectief te maken, maar we kregen beiden geen loon naar werken. Onze voorkeur was het om Lizzie in een kleinere groep  te laten sprinten voor een mooi resultaat, maar zowel het weer als het gewijzigde parcours speelden ons niet in de kaart. Het is altijd jammer om een trui te verliezen door botte pech. Ons seizoen is er niet minder mooi om, maar de wereldbekertrui was de kers op de taart geweest. Ik weet niet of we nu de trui nog kunnen winnen. In Plouay gaan we - zoals in het hele seizoen - voor de zege. We zulllen zien wat dat oplevert."

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl