Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (3): Wild wereldkampioen

Woensdag 02 december 2015

Nieuws - Kirsten Wild koos in overleg met de bondscoaches van de KNWU enkele jaren geleden bewust voor de baan. Waar op de weg anderen ook kansrijk waren, zag men in de Zwolse een mogelijke medaillekandidaat op het olympische onderdeel omnium. Een keuze die zich steeds meer lijkt uit te betalen.

Wild behaalde in 2015 voor Hitec zeker weer de nodige zeges op de weg, waaronder een indrukwekkende ritzege in de Energiewacht Tour. Uiteindelijk won ze ook de KNWU Topcompetitie op de weg. Maar op de baan heeft ze in Nederland geen concurrentie. Dat ze ook internationaal ogen ogen gooit, bleek maar weer eens op het wereldkampioenschap in Parijs. Met het oog op de toekomst is de bronzen medaille op het omnium misschien wel net zo belangrijk, maar het behalen van de wereldtitel op de scratch is ook iets waar de Overijsselse met veel voldoening op kan terug kijken. Het was immers haar eerste regenboogtrui die ze daar veroverde in de Franse hoofdstad. Zoals altijd kon de scratch lang alle kanten op, pas in de slotfase bleek dat de aanvallers voor niets met hun krachten hadden gesmeten en dat het op een sprint zou uitlopen. Wild zette zich op twee ronden voor het einde op kop en bleef versnellen totdat ook de laatste concurrentes beseften dat ze haar niet meer konden passeren.

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl.

Foto: © Sportfoto

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

Moment 2: Vos verovert goud en brons in veld



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl